Regionernes formand ringer tirsdag formiddag til finansminister Lars Løkke og bede ham tage ansvaret for konflikten. Situationen er alvorlig, siger han.
Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan tirsdag klokken ni se frem til at få et opkald fra regionernes formand, Bent Hansen (S). Efter at forhandlingerne på sundhedsområdet brød sammen mandag aften, giver regionerne nu ansvaret for at løse konflikten videre til regeringen.

Bent Hansen lægger ikke skjul på, at situationen er alvorlig for patienterne, og derfor må regeringen tage ansvaret for at finde en løsning.

- Det er svært bare at blive ved med at se på, at der bare kommer flere og flere patienter på ventelister. Hospitalerne er reelt bange for, at nogle patienter får forværret deres sygdom, fordi de venter. Det er svært at sidde den advarsel overhørig, men jeg overlader trygt til regeringen, om det er nok til et regeringsindgreb, siger Bent Hansen til Ritzau.

Ledende overlæger og sygehusdirektioner på flere sygehuse advarer om, at patienter på ventelister kan være truet på livet, fordi de ikke får den normale opfølgende kontrol.

Mere om emnet

Se alle

Regeringen vil ikke stoppe strejken

Løkke: Regeringen følger strejke tæt

Præster appellerer til strejkestop