Trods den langvarige konflikt er ingen patienter direkte livstruede, siger Bent Hansen (S), formand for regionerne. Patientforeningen frygter det modsatte.
Formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) afviser, at patienter kan være truet på livet.

- De tilbagemeldinger jeg har fået fra tre ud af fem regioner er, at der ikke er nogle direkte sundhedstruende situationer. Der er ikke nogle patienter med livstruende lidelser, der har udsigt til at komme i klemme, siger Bent Hansen til TV2, og afviser dermed at anbefale regeringen at gribe ind.

- Hvis der er nogle, der tror, at jeg kan lægge et papir foran regeringen, at der er patienter, der dør, mens de venter. Det kan jeg simpelthen ikke, siger han.

Udmeldingen kritiseres af Patientforeningen Danmark, hvor formand Karsten Skawbo-Jensen siger til Ritzau, at konflikten nu har varet så længe, at der er patienter, som risikerer at dø. Det skyldes, at mange patienter gennem de seneste otte uger har fået at vide, at de ikke er så akut syge, at de kan blive omfattet af nødberedskabet. Men deres sygdom kan i mellemtiden have udviklet sig og deres situation kan dermed være livstruende.

Mere om emnet

Se alle

Regeringen vil ikke stoppe strejken

Løkke: Regeringen følger strejke tæt

Præster appellerer til strejkestop