Benlås: Læge sår ny tvivl om fanges død

Ekrem Sahin blev kørt til OUH, hvor han senere døde, efter slagsmålet med vagterne i Kolding Arrest. Siden blev der holdt en større mindegudstjeneste for ham på hospitalet.
Foto: Michael Bager

Benlås: Læge sår ny tvivl om fanges død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overlæge går stik imod politiets og statsobducenten konklusion af, hvorfor Ekrem Sahin døde efter klammeri.

Politiet og statsobducenten har konkluderet, at den 23-årige Ekrem Sahin formentlig døde som følge af akut stress - og ikke på grund af en benlås i Kolding Arrest - i januar 2011.

Men i en indtil nu hemmeligholdt rapport konkluderer en overlæge fra Rigshospitalets Hjertecenter, at Sahin døde af iltmangel som følge af benlåsen, skriver Metroxpress.

- Den mest umiddelbare forklaring på hjertestoppet er formentlig, at afdøde ikke har kunnet trække vejret under fikseringen, og at iltmanglen således har været den udløsende faktor for hjertestoppet, skriver overlægen til politiet ifølge Metroxpress.

Politiet fik vurderingen 9. januar sidste år, men først nu har advokat for Sahins familie, Bjørn Elmquist, fået papirerne.

- Det er en helt afgørende vurdering fra den højeste kompetence i forhold til hjertestop. Det kan politiet ikke se bort fra, siger Bjørn Elmquist til Metroxpress.

Statsobducent Peter Leth undersøgte Ekrem Sahins dødsårsag, og dengang lød dødsårsagen som værende ukendt, men mest sandsynligt, at Sahin døde af stress. Han skifter dog ikke mening på grund af overlægens vurdering.

- Jeg mener, at vi følger main stream inden for videnskaben. Min konklusion er velafbalanceret, siger Peter Leth til Metroxpress.

Det var i januar 2011, at Ekrem Sahin kom i klammeri med flere ansatte i arresten. Under tumulten ringede en af betjentene til politiet og sagde, at "vi sidder på ham."

Men dette skulle ikke forstås bogstaveligt, har politiet tidligere vurderet.

Sahin døde tre dage senere. Han blev 23 år.

På grund af sagen har Kriminalforsorgen advaret de ansatte mod at bruge en særlig form for benlås. De skal indtil videre være meget tilbageholdende med at bruge metoden i konfliktsituationer, lød det i august 2011.

Politiets chefanklager har ikke ønsket at udtale sig i sagen.

Benlås: Læge sår ny tvivl om fanges død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce