Bendt Bendtsens embedsmænd tilføjede oplysninger til den autentiske ministerkalender, før den blev udleveret til avis. Det er i strid med loven, siger eksperter
Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsens (K) topembedsmænd har i strid med offentlighedsloven pyntet i ministerens kalender, fastslår eksperter i forvaltningsret over for Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

Embedsmændene har tilføjet oplysninger i forhold til den autentiske ministerkalender, som avisen har set dele af, så en stribe arrangementer nu fremstår som erhvervsmæssige, og hvor det derfor har været i orden at bruge ministerbilen.

Bendt Bendtsen blev søndag kritiseret for at have brugt ministerbilen i forbindelse med private rejser, middage og fester.

- Det er lodret i strid med offentlighedsloven, at man tilføjer oplysninger i kalenderen, siger Oluf Jørgensen, afdelingsforstander ved Danmarks Journalisthøjskole.

Ministeriet oplyser, at man har lavet tilføjelserne som "en service" over for avisen, så kalenderen bedre afspejler, hvad ministeren rent faktisk har foretaget sig.

Mere om emnet

Se alle
Bendtsens bilbrug var i orden

Bendtsens bilbrug var i orden

Ekspert: Bendtsen-sag er pindehuggeri

Ekspert: Bendtsen-sag er pindehuggeri

Ministerbil hentede Lars Løkke i Belgien

Ministerbil hentede Lars Løkke i Belgien