Bendtsen skal forklare kørsel

Vicestatsminister Bendt Bendtsen bruger ministerbilen til at blive transporteret til private arrangementer, siger en nu fyret ministerchauffør, der har kørt mange ture frem og tilbage mellem København og Bendtsens hjem i Allesø nord for Odense.
Foto: Jens Dige/Polfoto

Bendtsen skal forklare kørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne kræver en redegørelse for økonomi- og erhvervsministerens brug af ministerbilen

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) skal forklare sig, efter at det i går kom frem, at han blandt andet har brugt ministerbilen til private fester og ferier. Det mener det socialdemokratiske folketingsmedlem Rasmus Prehn.

- Bendt Bendtsen må bede sit ministerium fremlægge en redgørelse for, hvad der er blevet kørt i ministerbilen, og hvilke af turene der har været private, siger han til Ritzau.

Kravet kommer efter at Morgenavisen Jyllands-Posten i går bragte historien om, hvordan økonomi- og erhvervsministeren "i betydeligt omfang (har) misbrugt ministerbilen og sine ministerchauffører til at køre for sig i forbindelse med private fester ..."

Rullende kontor

Bendt Bendtsen afviser kritikken i en pressemeddelelse, hvor han betegner ministerbilen som et rullende kontor.

- Den redegørelse, som Socialdemokraterne beder om, skal jeg nok levere, siger han.

Beskyldningerne kommer fra ministerens tidligere chauffør Michael Pedersen. Gennem seks år sad han bag rattet i ministerbilen, men chaufføren blev afskediget i marts på grund af samarbejdsvanskeligheder.

Michael Pedersen mener, at fyringen er uberettiget, og derfor har han klaget til Folketingets Ombudsmand.
Ministerbilen
Økonomi- og Erhvervsministeriets administrationschef Jesper Olesen om brugen af ministerbiler:

Ministerbilen kan anvendes til kørsel, der har sammenhæng med ministerens politiske arbejde så som politiske møder og partiarrangementer. Det gælder også mere sociale partiarrangementer. Det skønnes ikke afgørende, om et partipolitisk møde finder sted på en restaurant eller i tilknytning til golf.

Ministeren arbejder typisk i ministerbilen... Det gælder også ifølge de foreliggende oplysninger på ture til og fra lufthavnen.

Ministerbilen kan anvendes til repræsentative arrangementer, også hvor ministeren inviteres til erhvervsmiddage og erhvervsjagt af virksomheder og ledende personer inden for dansk erhvervsliv.

Den kan bruges til praktiske gøremål som læge, tandlæge, bank og også massør, kiropraktor og sygehusundersøgelser.

(ritzau)

"En dårlig sag"

Flere eksperter i forvaltningsret vurderer, at Bendt Bendtsen har en dårlig sag, der også kan give vicestatsministeren bøvl med Skat.

For privat kørsel er i strid med Ligningsloven.

Afdelingsforstander Oluf Jørgensen mener, at der er tale om et alvorligt misbrug af ministerbilen til private formål. For kørslen kræver, at formålet har tjenstlig substans, mener han.

Ifølge Jesper Olesen, der er administrationsdirektør i Økonomi- og Erhvervsministeriet, er det ikke afgørende, om et partipolitisk møde finder sted på en restaurant eller på golfbanen.

Han vurderer, at Bendt Bendtsen kørsel i ministerbilen "i al væsenligtlighed" ligger inden for ministeriets retningslinier.

Bendtsen skal forklare kørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce