Bendtsen i strid med regeringens EU-linje


Bendtsen i strid med regeringens EU-linje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bendt Bendtsen lægger afstand til regeringens EU-linje. Tyrkiets modstand mod Anders Fogh Rasmussen har påvirket hans stillingtagen.

Tyrkiets modstand mod Anders Fogh Rasmussen som Nato-generalsekretær har medvirket til, at Bendt Bendtsen nu lægger afstand til den danske regerings EU-politik.

Regeringens klare linje er, at Tyrkiet skal indlemmes i EU, hvis landet i fremtiden lever op til EU's optagelseskriterier, men Bendt Bendtsen, der er De Konservatives spidskandidat ved europaparlamentsvalget i juni, afviser, at Tyrkiet skal være EU-medlem inden for de kommende årtier.

Bendtsen erklærer samtidig, at Tyrkiets skepsis over for Anders Fogh Rasmussen er en medvirkende årsag til hans kovending.

- Det er klart, at det her er en personlig holdning, som er blevet mere fremtrædende specielt efter besættelsen af Nato-generalsekretærposten, hvor tyrkerne ikke havde Anders Fogh Rasmussen som kandidat. Det er fair nok. Men der var også hele demonstrationen omkring ytringsfrihed, siger Bendt Bendtsen til TV2 News.

Han sammenligner Tyrkiets tilnærmelser til EU som et forlovet par, der venter en halv menneskealder med at blive gift.

- Vi må konstatere, at de i øjeblikket ikke overholder de betingelser, der skal til for at være medlem, og når man ser det ud over en længere årrække, 20 til 30 år, så kan man stille sig selv det spørgsmål: Hvor lang tid skal man være forlovet, før man indgår et ægteskab, siger Bendt Bendtsen og tilføjer:

- Min holdning er helt klar på det her område. Vi har forhandlet med Tyrkiet i en årrække. Det er meget lidt, der er blevet lukket af, og spørgsmålet er, at når man ikke opfylder betingelserne her og nu, gør man det så på sigt? Det er nok det, der skiller mig og dem, der er meget imod de udtalelser, jeg er kommet med, siger han.

Bendtsen i strid med regeringens EU-linje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce