Selv om angrebene i Bruxelles endnu engang ryster os i vores grundvold, må terroristerne ikke få os ned med nakken, mener medlem af Europa-Parlamentet Bendt Bendtsen.

Bendt Bendtsen har i dag sendt alle sine medarbejdere hjem. Som medlem af Europa-Parlamentet var han tæt på begivenhederne, da terrorangrebet tirsdag morgen ramte den belgiske hovedstad.

Men resten af dagen var det svært at koncentrere sig.

- Der er ingen, der kan arbejde i dag. Alle har deres tanker andre steder, så jeg har sendt alle mand hjem, fortæller han.

Bendt Bendtsen, der er født og opvokset i Odense, bor tæt på metrostationen Maalbeek. Her gik han forbi på vej til arbejde halvanden time før angrebene i morges.

- Så kommer det pludselig meget tæt på. Jeg synes, jeg har set og oplevet meget, fordi jeg har været politimand i mange år, men det her bliver man altså aldrig vant til. Jeg bliver vred og ked af det på vegne af alle dem, der har mistet nogen i dag og de, der lige nu kæmper for at holde liv i sig selv.

Terroristerne har han absolut intet tilovers for.

- De er syge i hovedet, simpelthen, siger han.

Øget politisamarbejde

Det er særligt i situationer som denne, at han ærgrer sig over afstemningen om retsforbeholdet den 3. december. Afstemningen hvor danskerne som bekendt stemte nej.

- Vi har virkelig brug for et stærkt politisamarbejde, hvis vi skal komme de her angreb til livs. Vi skal ufortrødent fortsætte kampen mod terror. Selvom vi bliver angrebet på vores livsværdier, skal de ikke få held til at få os ned med nakken, lyder opfordringen.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
2
Ledere om Bruxelles-angreb: Terrorister vil aldrig vinde

Ledere om Bruxelles-angreb: Terrorister vil aldrig vinde

Medie: Taxichauffør tippede politiet om bombemænd

Medie: Taxichauffør tippede politiet om bombemænd

Fyens Stiftstidende i Bruxelles: - Politi og militær fylder gadebilledet, men byen er stille

Fyens Stiftstidende i Bruxelles: - Politi og militær fylder gadebilledet, men byen er stille