De Konservatives fynske spidskandidat til Europa-Parlamentet samler tilhængere. Men en ung, ukendt SF’er har overhalet Bendt Bendtsen.
EU-valg: De Konservatives fynske spidskandidat ved valget til Europa-Parlamentet, Bendt Bendtsen, er blevet slået af en ung, ukendt SF’er - på Facebook.

Den tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen forsøger at samle fans og udbrede sine budskaber op til parlamentsvalget den 7. juni. På Facebook har Bendtsen foreløbig samlet 983 tilhængere, men blandt partiernes kandidater til Europa-Parlamentet overgås han af den relativt ukendte SF’er Emilie Turunen fra København.

Den 25-årige kvinde, der er nummer to på SF’s liste til parlamentsvalget, har samlet 1067 tilhængere via sin Facebook-side.

Både Turunen og Bendtsen ligger dog markant foran de andre partiers kandidater - på tredjepladsen finder man lige nu Enhedslistens Søren Søndergaard med 363 tilhængere.

- Jeg tror, de skal sørge for at bruge deres side aktivt. De skal prioritere det. De skal gøre budskaberne nemme. Og så klø på, lyder rådet i avisen 24timer til de øvrige kandidater fra Emilie Turunen, som, hvis hun bliver valgt, kan blive det yngste medlem af Europa-Parlamentet.
  • Fyens Stiftstidende