Belgiske studerende kræver dansk system


Belgiske studerende kræver dansk system

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Den danske model" tjener som forbillede for belgiske studerende, der tirsdag marcherede mod voksende studiegebyrer på deres universiteter.

Kvæl studiegebyrer og indfør også gerne SU - ligesom i Danmark.

Det mener tusinder af studerende, som tirsdag indtog Bruxelles' boulevarder i protest mod eksploderende regninger for at læse på universitetet. Kampklædte politifolk med knipler, vandkanoner og skjolde af plexiglas eskorterede de unge rundt i byen.

- Gebyrerne vokser hele tiden, og vi frygter en drastisk stigning næste semester, siger studentertalsmanden Antoine Struelens, som læser arkæologisk kunst på Det Frie Universitet i Bruxelles.

Han betaler knapt 4500 kroner om måneden for at studere, og det ligger endda i den billige ende af studiegebyrerne, fortæller han.

- Vi ønsker også et system som i Danmark med studenterløn, tilføjer arkæologistudenten.

Protesterne rejser sig, mens 46 undervisningsministre fra samtlige afkroge af Europa mødes for at diskutere Bologna-processen, der skal udvikle et fælles marked for videregående uddannelser i Europa. Og ministermødet erklærer sig "fuldt bevidste om studenterdemonstrationerne":

- Vi sætter den sociale dimension af højere uddannelse særdeles højt på den politiske agenda og betoner, at der er behov for billigere adgang og mere lige mulighed for højere uddannelser, lyder det i en fælles erklæring.

Belgiske studerende kræver dansk system

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce