Behandlingshjem sagsøger DR


Behandlingshjem sagsøger DR

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DR sagsøges af behandlingshjemmet Møllen, fordi P3 sender teasere om tv-indsalg, som Højesteret først skal vurdere, oplyser Møllens leder, Erik Zinck.

DR stævnes af Behandlingshjemmet Møllen for alkoholikere, fordi P3 sender teasere - appetitvækkere - om et kritisk tv-indslag om behandlingshjemmet, som Højesteret først skal se på.

Det oplyser Møllens daglige leder, Erik Zinck.

DR ville søndag sende indslaget, som er lavet med skjult kamera, men Østre Landsret gav fredag Møllen i Tørring lov til at få bedømt kravet om fogedforbud mod indslaget i Højesteret. Landsretten fastslår, at tilladelsen fra Procesbevillingsnævnet har opsættende virkning, og det betyder rødt lys til DR.

- DR overtræder en landsretsdom. De vil få et sagsanlæg i morgen tidlig (lørdag, red.). Det vil jeg tale med vores advokat, Heidi Steen Jensen fra advokatfirmaet Horten om, siger Erik Zinck.

I april nedlagde Københavns Byret fogedforbud mod tv-indslaget, men i december fejede Østre Landsret forbuddet til side.

Nu har Møllen fået adgang til Højesteret. Erik Zinck mener, at brugen af skjult kamera krænker institutionens beboere og ansatte, og at indslaget generelt er misvisende.

DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, er opbragt over forsøget på at få nedlagt fogedforbud og venter at få medhold i Højesteret:

- Der er tale om en form for censur, som er helt utilstedelig, så derfor forventer vi - under det ansvar, som medier altid er pålagt - at få mulighed for at fortælle offentligheden det, som vi mener er rigtigt, siger Ulrik Haagerup.

Behandlingshjem sagsøger DR

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce