En gynækolog fra Middelfart dømt for at befamle 14-årig må ikke arbejde med børn - bortset fra i sin praksis

Nu vil sundhedsminister undersøge, om reglerne for autorisation bør ændres

Sundhedsordførere i begge sider af folketingssalen er i oprør over, at Sundhedsstyrelsen ikke kan eller vil stoppe en gynækolog fra Middelfart, der er dømt for at befamle 14-årig steddatter og lave skjulte videooptagelser af 17-årig steddatter på vej i bad.

Og sundhedsminister Astrid Krag (SF) ser også med alvor på sagen. Hun vil nu lave en gennemsyn af reglerne, som ifølge Sundhedsstyrelsen forhindrer myndighederne i at holde gynækologen fra mindreårige patienter i sin praksis på trods af, at dommen forhindrer ham i at blive f.eks. spejderleder eller pædagogmedhjælper.

- Det er en alvorlig sag at krænke et barn eller en ung. Og derfor gør vi også, hvad vi kan som samfund for at beskytte vores børn og unge mod overgreb. Eksempelvis skal sportsklubber og andre foreninger sikre sig, at de voksne, der færdes i klubberne, ikke er straffet for blufærdighedskrænkelse og lignende straffelovsovertrædelser mod børn. På den baggrund kan man godt undre sig over en sag som denne. Jeg vil derfor også have set regelsættet om autorisationer efter i sømmene, siger sundhedsminister Astrid Krag (SF).

Den 57-årige gynækolog blev ved landsretten dømt 60 dages fængsel, hvilket kommer til at fremgå af mandens børneattest, så han i al fremtid bliver forhindret i at arbejde med børn under nogen former. Blot ikke i sin gynækologpraksis hvor han blot fik frataget retten til have mindreårige patienter i et år.

- Det virker helt vildt grotesk. Man vil ikke have, at han har med børn at gøre i sin fritid eller på andre arbejdspladser, men man vil ikke forhindre, at børn spreder ben for ham i hans konsultation om et år, siger sundhedsordfører Özlem Cekic (SF).

- Regeringen må få det stoppet. Det er helt indlysende, siger sundhedsordfører Benedikte Kiær (K).

  • Løvkvist_Kasper_(2015)_002

    Af:

    Kasper er journalist på avisen Danmark, hvor han primært skriver features og større interviews. Tidligere har han været politisk reporter på avisens samfundsredaktion, været nyhedsredaktør og redaktør på gratisaviserne Xtra og 24timer/Fyn. I 2013 modtog han sammen med kollega Rune H. Blichfeldt Spadestiksprisen for en serie med undersøgende journalistik om rumænsk arbejdskraft i Danmark. Kasper er født i 1972, bor i Nyborg og har to børn. Han er ikke og har aldrig været medlem af noget politisk parti.

Mere om emnet

Se alle
22
Kolleger beskytter sex-dømt gynækologs job

Kolleger beskytter sex-dømt gynækologs job

17
Gynækologsag: Odense Kommune troede ikke på incestoffer

Gynækologsag: Odense Kommune troede ikke på incestoffer

9
Rådmand: - Vi skylder hende en undskyldning

Rådmand: - Vi skylder hende en undskyldning