Ved denne tid næste år er Danmarks Radio klar med næste dramaserie. Denne gang om økonomisk kriminalitet.

De gav danskerne "Krøniken", "Sommer", "Forbrydelsen", "Borgen," "Arvingerne", "1864" - og meget mere.

Nu er en ny serie på vej.

Med arbejdstitlen "Follow the Money" summende i baghovedet har forfatterne på DR's næste store dramasatsning i et par år gået og formet universet, som DR's søndagsseere inviteres ind i fra januar 2016.

Den endelige titel er på plads: Barnet skal hedde "Bedraget."

Den odenseanske hovedforfatter, Jeppe Gjervig Gram, har fået besked på at holde tæt for ikke at afsløre for meget for de fynske læsere. Endnu. Han siger dog:

- Vi har et ønske om at skildre de skæbner, som befinder sig på hver sin side af loven. Det er ikke et forsøg på at udstille storkapitalen eller at pege fingre, men det er et forsøg på at komme ind bag de lukkede døre og følge de grådige karakterer, som i vores serie befinder sig på begge sider af loven, siger Jeppe Gjervig Gram.

Første hovedrolle i tv-serie

Med bedraget får skuespiller Thomas Bo Larsen sin første hovedrolle i en dansk tv-serie. Men det bliver ikke i den vanlige, drengede rolle, han skal opleves i. Denne gang skal han spille en mere seriøs politimand.

- Thomas Bo Larsen er en sindssygt dygtig skuespiller, men han bliver ofte sat til at spille lidt drengerøvsagtige roller, og vi har ønsket at bruge ham til noget andet. Give ham en lidt mere "voksen karakter", siger Jeppe Gjervig Gram med fire krummede fingre i luften.

Den foreløbige plan er to sæsoner og i alt 20 afsnit. Derpå er seerhavets stemme udslagsgivende for en eventuel forlængelse. "Borgen" blev for eksempel forlænget med en ekstra tredje sæson på grund af stor seersucces.

Rollelisten tæller også Nikolaj Lie Kaas, Stine Stengade, Waage Sandø og Natalie Madueño.

Men så er det også slut med afsløringerne, slår hovedforfatteren fast.

Abonnerer du på Fyns Amts Avis eller Fyens Stiftstidende kan du læse vores store interview med Jeppe Gjervig Gram på mitfyn.dk

  • Af: