Batteripenge er forduftet


Batteripenge er forduftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen anklages for dobbeltmoral og brud på skattestoppet, efter at den med et kunstgreb har inddraget batteripant på 150 millioner kroner.

Når forbrugerne igennem de seneste 12 år har købt f.eks. en boremaskine, et sæt genopladelige batterier eller et armbåndsur, der indeholdt miljøskadelige batterier af nikkel-cadmium-typen, er der gået en lille sum penge i statskassen.

Pengene har ifølge en lov fra 1995 løbende skullet bruges til at samle batterierne ind igen, så de ikke forurener grundvand og jord. I 2007 stod der 150 millioner kroner på kontoen til indsamling af batterier, men i år er pengene pludselig forsvundet fra finansloven, skriver Politiken.

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) bekræfter, at panten ikke længere kommer til udbetaling. Forbrugerne skal dog stadig betale afgift for de skadelige NiCad-batterier. Dermed har regeringen omdannet et depositum til en reel skat og omgået sit eget skattestop, siger Batteriforeningen, der sammen med Dansk Erhverv, DI og Foreningen af Fabrikanter og Importører af Husholdningsapparater har skrevet et klagebrev til regeringen.

Batteripenge er forduftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce