Barske Brian rykker videre til økonomien

Justitsminister Brian Mikkelsen (K).
Foto: Thomas Borberg/POLFOTO/Arkiv

Barske Brian rykker videre til økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter knap halvandet år på posten forlader Brian Mikkelsen Justitsministeriet for i stedet at blive økonomi- og erhvervsminister.

Der blev ikke sparet på gloserne, da Brian Mikkelsen (K) forrige år forlod en mangeårig post som kulturminister for at overtage justitsministerstolen efter Lene Espersen (K).

I et af sine første interview som nyudråbt justitsminister navngav den nu 44-årige politiker indirekte sig selv i sit nye job.

- Jeg ved ikke, om jeg vil blive kaldt Barske-Brian. Men jeg er meget tough on crime. Og det har jeg været alle de år, jeg har været i politik, sagde han.

Selvom hverken navnet "Barske Brian" eller manden bag det rigtigt nåede at bide sig fast som justitsminister, så fik den konservative "golden boy" dog sat sit præg på straffeområdet, inden han nu rykker videre til Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Brian Mikkelsen nåede blandt andet at gennemføre den omdiskuterede bandepakke, der har givet kraftige strafskærpelser for blandt andet ulovlig våbenbesiddelse.

Samtidig satte Barske Brian sig i spidsen, da regeringen valgte at ignorere eksperternes advarsler mod at nedsætte den kriminelle lavalder fra 15 til 14 år.

- Vi er uenige med mange af de kriminologer, som mener, at straf ikke hjælper. Dér har vi en holdning i den borgerlige regering om, at straf hjælper. Det virker præventivt, sagde han i den forbindelse.

Når Brian Mikkelsen nu igen efterfølger Lene Espersen som minister - denne gang i Økonomi- og Erhvervsministeriet - åbner det pladsen for Lars Barfoed (K) som ny justitsminister.

Lars Barfoed kommer fra posten som transportminister og har tidligere været familie- og forbrugerminister.

Barske Brian rykker videre til økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce