Barfoed ventes at efterfølge Helge Adam


Barfoed ventes at efterfølge Helge Adam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Konservative skal have ny gruppeformand i Folketinget. Helge Adam Møller stopper på posten

Næstformanden i den konservative folketingsgruppe, tidligere familie- og forbrugerminister og nuværende finansordfører Lars Barfoed, ventes at efterfølge den nuværende gruppeformand, Helge Adam Møller, der stopper på posten.

Beslutningen skal træffes på et gruppemøde i dag. På forhånd samler interessen sig om Barfoed og om retsordfører Tom Behnke, der begge sidder i folketingsgruppens bestyrelse. Det vurderes dog, at pilen peger på Lars Barfoed og med Behnke som mulig ny næstformand.

Også politisk ordfører Henriette Kjær sidder i gruppebestyrelsen, men hun er samtidig politisk ordfører - en post, hun må opgive, hvis hun skal være gruppeformand.

65-årige Helge Adam Møller stopper på posten, fordi han gerne vil trappe ned for arbejdet for at bruge mere tid på sine børn og fritidsinteresser.

Mere tid til pigerne

- Efter over 10 år som gruppeformand har jeg vist aftjent min værnepligt på den post. Desuden har jeg to piger på 11 og 13 år, som jeg gerne vil være noget for, inden de bliver voksne. Alligevel er det naturligvis med vemod, at jeg i dag har valgt at træde tilbage som formand for den konservative folketingsgruppe - jeg har været utrolig glad for posten og for den opbakning og tillid, gruppen har vist mig, siger Helge Adam Møller, som dog fortsætter på sine øvrige politiske poster.

De Konservatives formand, Bendt Bendtsen, beklager Helge Adam Møllers beslutning.

- Jeg respekterer Helge Adams beslutning, men jeg beklager den også, for Helge Adam er ikke alene den mest loyale og dygtige gruppeformand, man kan ønske sig, han er også et utroligt retskaffent og ordentligt menneske. Heldigvis fortsætter han i gruppen som menigt medlem, hvor vi alle kan trække på hans store erfaring, siger Bendt Bendtsen.

Da Helge Adam Møller i 1998 - første gang - satte sig for bordenden i den konservative folketingsgruppe, skete det efter en kampafstemning mod den hidtidige gruppeformand, Hans Engell. Dengang beskrev den tidligere major og jægersoldat sig selv som en fredsbevarende styrke, som skulle lære De Konservative at marchere i takt. (ritzau)

Barfoed ventes at efterfølge Helge Adam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce