Barfoed lover fløjlshandske og jernnæve

Der kan ventes en hård hånd fra Lars Barfoed, når han træder ind i sit nye ministerium.
Foto: Jørgen Hansen/Fyens Stiftstidende

Barfoed lover fløjlshandske og jernnæve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landets nye justitsminister, den konservative Lars Barfoed, hyldede - ikke overraskende - lov og orden i sin tiltrædelsestale tirsdag.

"Jeg er fantastisk glad for at være justitsminister". Med disse ord overtog den 52-årige jurist Lars Barfoed (K) roret efter sin forgænger og partifælle "Barske Brian" Mikkelsen.

Barfoed overtager et ministerium, der i de senere år har haft travlt med såvel bandekrig, sagspukler ved domstolene, politireformen samt et dundrende underskud på politiets budget.

Alligevel sagde Brian Mikkelsen farvel med en forsikring til Lars Barfoed om, at politiet nu "fungerer som det skal", og at "alle er mere og mere positive over for politireformen."

Således opmuntret tog Barfoed ordet og påpegede, at han på sin side er en stor tilhænger af lov og orden, og at fløjlshandsker og jernnæver går hånd i hånd, når det gælder kriminalitetsforebyggelse.

Herefter forærede Barfoed sin forgænger et eksemplar af brætspillet Matador - et spil, hvor man som bekendt risikerer at ryge i spjældet uden nærmere begrundelse. Og netop løsladelse af fanger nævnte Barfoed efterfølgende som et område, han vil have fokus på i fremtiden.

- Jeg vil ikke komme med nogen programerklæring i dag. Men hvis jeg skal nævne noget, jeg meget gerne vil gøre en indsats for, så er det at sikre, at folk kommer ud af fængslerne på en ordentlig måde, sagde Lars Barfoed, der også vil kæmpe for at holde unge fra belastede miljøer væk fra kriminalitet.

Barfoed lover fløjlshandske og jernnæve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce