Lars Barfoed kalder situation på Fyn for utilfredsstillende.
Regeringen er klar til at gribe ind i busdriften, hvis den generelle situation for de regionale og lokale buslinjer ikke er god nok. Det siger transportminister Lars Barfoed i forbindelse med et samråd i Folketingets Trafikudvalg i dag. Regioner og kommuner siger, at økonomien i busdriften ikke hænger sammen, og det resulterer i aflysninger af ruter landet over.

- Det er klart, at jeg må holde øje med, om busdriften rundt omkring i landet generelt fungerer tilfredsstillende. Hvis det er sådan, at jeg vurderer, at busdriften ikke fungerer ordentligt i dette land, føler jeg mig som transportminister ansvarlig for at gøre noget. Så må vi se på den lovgivning, vi har, siger Lars Barfoed.

Samrådet var indkaldt af socialdemokraten Carsten Hansen på baggrund af de problemer, som implementeringen af en køreplan på Fyn gav for kort tid siden. Her udløste massive problemer så store frustrationer blandt chaufførerne, at de strejkede, så den fynske bustrafik brød sammen.

- Min personlige kommentar er, at det ikke er tilfredsstillende, men jeg har ikke beføjelser til at gøre noget som minister, kommenterer Barfoed det fynske sammenbrud.

Mere om emnet

Se alle
Ingen rejsetidsgaranti fra Fynbus

Ingen rejsetidsgaranti fra Fynbus

Busser afsted med forsinkelser

Busser afsted med forsinkelser

Kører din rutebil til tiden?

Kører din rutebil til tiden?