Barfoed: Venstre bør afvise heldagsskolen


Barfoed: Venstre bør afvise heldagsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Konservative advarer nu den normale samarbejdspartner Venstre mod heldagsskolen.

De Konservative skærper nu kritikken af regeringens folkeskolereform og opfordrer sin tidligere regeringspartner Venstre til at droppe tankerne om en heldagsskole.

- Jeg vil stærkt advare imod det, og jeg håber, at Venstre vil stå sammen med os andre og afvise en heldagsskole og aktivitetstimer, for det vil ikke føre til noget godt, siger den konservative leder Lars Barfoed til Berlingske.

Det er specielt aktivitetstimerne i heldagsskolen, som Lars Barfoed mener er en dårlig idé. Han har allerede for flere uger siden i en pressemeddelelse påpeget, at børns fritid ikke skal skemalægges af staten.

- Vi skal give familierne ansvar og frihed - det er ikke statens opgave at diktere, hvordan vi indretter vores liv og hvilke fritidsaktiviteter, vores børn skal gå til, skriver Lars Barfoed.

Med Barfoeds udmeldinger følger De Konservative Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som også mener, at aktivitetstimerne i skolen ikke er vejen frem.

Venstre er imidlertid stadig parat til at diskutere heldagsskolen og mener, man skal se på fagligheden i skolen i stedet for aktivitetstimerne. Det siger folkeskoleordfører Karen Ellemann (V) til Berlingske.

- Vi betragter slet ikke udspillet som en obligatorisk heldagsskole, og jeg synes, at det er vigtigere, at man bruger krudtet på at fokusere på det faglige løft end billedet af familier, der fratages deres frihed. Det er noget pladder, siger Karen Ellemann og tilføjer:

- En elev fra 3. klasse skal ifølge udspillet gå i skole fra klokken 8-14, og i mine øjne er det ikke en frihedsberøvelse, siger hun.

Barfoed: Venstre bør afvise heldagsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce