Bare kom an, jyder: Fyn er klar til at stå sammen

De senere år har Fyn vist, at kommunerne i deres samarbejde kan være på vej til at overhale Jylland.- Vi har stået sammen om udvidelse af motorvejen og linjeføringen af den nye jernbane, siger borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V).

Bare kom an, jyder: Fyn er klar til at stå sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal kampen om tilflyttere, statslige arbejdspladser og arbejdskraft vindes, er det nødvendigt med øget fynsk samarbejde, mener nytiltrådte borgmestre.

Jyderne og sjællænderne kan bare komme an.

De fynske borgmestre har fået blod på tanden i kampen om statslige arbejdspladser, nye veje og flere tilflyttere. Vejen er et øget samarbejde på tværs af fynske kommuner. Det er budskabet fra de ti fynske førstemænd, der de næste fire år står i spidsen for hver deres kommune.

- På Fyn har vi i mange år underholdt og skoset hinanden for, at alt er gået Jyllands vej, fordi de har været bedre til at arbejde sammen. Men de senere år har vist, at vi måske er på vej til at overhale Jylland. Vi har stået sammen om udvidelse af motorvejen og linjeføringen af den nye jernbane, nævner borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V).

Udover ønsket om at få del i statslige investeringer peger samtlige borgmestre på, at det er nødvendigt med en fælles indsats for at få flere ledige i arbejde. Desuden bliver der de kommende år kamp om at sikre kvalificeret arbejdskraft til for eksempel robotvirksomhederne i Odense og andre virksomheder med behov for specialiseret arbejdskraft.

I dag er kun fem af de ti fynske kommuner med i erhvervssamarbejdet Udvikling Fyn, der har som mål at sikre fynsk vækst. En af de kommuner, der ikke er med, er Nordfyns Kommune, men borgmester Morten Andersen (V) vil nu tage et medlemsskab op i det nye byråd. Det er borgmester i Kerteminde Kommune, Kasper Olesen (S), også parat til, men er mere forbeholden.

- Vi skal drøfte med det lokale erhvervsliv, hvordan vi får mest for pengene, siger han.

Bare kom an, jyder: Fyn er klar til at stå sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce