Bankrøverier opklaret


Bankrøverier opklaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPTREVLING: I løbet af halvandet år har en lille gruppe professionelle bankrøvere ifølge tiltalen begået 10 røverier med et udbytte på knapt fire millioner kroner
To mænd er blevet tiltalt - en tredje er stadig på fri fod - men politiet betragter nu 10 bankrøverier med et samlet udbytte på knapt fire millioner kroner som opklaret.

Røverierne har fundet sted i Midtjylland - de fleste i nærheden af Silkeborg - i perioden fra juli 2002 til oktober 2003, hvor tre mænd samtidig slog til mod to banker i Ry.

Det er statsadvokaten for Viborg, Peter Brøndt Jørgensen, der har samlet det omfattende anklageskrift på baggrund af efterforskninger i blandet andet Silkeborg, Skanderborg, Viborg og Randers politikredse.

Stribe af banker

Hovedmanden er - ifølge anklageren - en fængslet 29-årig mand, der deltaget i samtlige røverier. Desuden har han fået hjælp af mindst to andre, hvor af den ene - en 26-årig mand - også sidder varetægtsfængslet, mens en anden - en navngiven 31-årig mand - endnu er på fri fod.

I juli 2002 gik det ud over Jyske Bank i Virklund ved Silkeborg. I november 2002 Jyske Bank i samme by, og i februar 2003 var det Gjern Sparekasse nord for Silkeborg, der stod for skud. Her forsøgte et vidne at stoppe bankrøverne ved at køre sin bil på tværs af deres flugtvej. De to bankrøvere reagerede med at tage bilnøglen fra vidnet, hvorefter det lykkedes dem at slippe væk.

I april 2003 besøgte de Nordea i Thorsø, og i maj samme år nok en Nordea-filial i Låsby.

Hen over sommeren gik ud over Den Jyske Sparekasse i Engesvang. I juli lavede de en afstikker til Sparekassen Kronjylland i Mariager, hvor gerningsmændene forinden havde stjålet en effektiv flugtbil - en Audi A6 - som endnu en gang bragte dem i sikkerhed.

Banker røvet samtidig

I august dukkede de op hos Thorsø Sparekasse, inden gruppen begik den største og mest spektakulære aktion: Dobbelt røveriet i Ry.

Nordea og Jyske Bank i Ry sydøst for Silkeborg ligger på Skanderborgvej - ganske tæt på hinanden.

To mand slog til mod Nordeas filial, mens en tredje samtidig begik røveri mod Jyske Banks afdeling, fortalte Skanderborgs kriminalinspektør Steen Edelig.

- Da de to var færdige inde i Nordea, gik de ud på vejen og ventede på, at deres kammerat blev færdig i Jyske Bank. Samtidig er det at røve to banker på én gang ikke noget, vi ser hver dag. Så jeg vil sige, at de optrådte meget koldblodigt og professionelt, sagde kriminalinspektøren.

De tre mænd gik efter dobbeltrøveriet til Bodalsvej, hvor de havde en stor BMW holdende. Et vidne fattede mistanke til bilen og forfulgte den et stykke vej, men valgte til sidst at stå af.

Politiet begyndte at lede i lokalområdet, efter man på optagelserne fra banken kunne høre, at mindst én af røverne talte med en udpræget østjysk dialekt, men det store gennembrud i efterforskningen kom, da TV 2 viste billeder af røveriet. Omkring 25 seere kontaktede politiet - flere af dem med helt konkrete tip om, hvem gerningsmændene kunne være.

Retssagen, der skal for et nævningeting i Vestre Landsret, er endnu ikke berammet.

Bankrøverier opklaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce