Bankers salg af id-kort boomer


Bankers salg af id-kort boomer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEGITIMATION: Tidligere solgte bankerne samlet kun omkring 600 kort om året, men efter at dankortet blev fotoløst er salget af id-kort 10-doblet

Bankernes salg af id-kort er 10-doblet, siden det fotoløse dankort blev en realitet. Alligevel mener de ikke, at der er behov for, at kunderne får mulighed til at betale sig fra at få et billede på det nye fotoløse chipdankort.

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) er parat til at tage en snak med bankerne, men han afventer resultatet af igangværende undersøgelser af chipkortet. De forventes at være færdige i løbet af sommeren 2005.

- Og så kan det være, at vi må på den en gang til, siger ministeren til Ritzau.

Tidligere solgte bankerne kun omkring 600 kort om året, men efter at dankortet blev fotoløst er salget af id-kort 10-doblet. Nu sælges der mellem 400 og 600 om måneden, bekræfter Finansrådet.

Bankerne har hidtil afvist, at det heftigt kritiserede chip-dankort uden foto ville øge behovet for anden billedlegitimation. Men hos Nordea bekræfter pressekoordinator Claus Christensen, at der bliver solgt flere id-kort nu i forhold til tidligere.

- Der har været en stigning. Og debatten om foto på dankortet har sikkert betydet, at nogen har bedt om det, siger Claus Christensen.

Direktør i Forbrugerrådet, Rasmus Kjeldahl, mener, at den store efterspørgsel på id-kortet, bør få bankerne til at tilbyde kunderne et dankort med foto.

- Butikkerne hæfter for beløb ud over 3000-4000 kroner, så de har en interesse i at kræve legitimation, siger han.

Bankers salg af id-kort boomer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce