Der er stadig mange løse ender i efterforskningen af den tragiske ulykke, der i weekenden kostede 17-årige Daniel Buttrup Larsen livet. Hos Banedanmark fortsætter de også undersøgelserne, fortæller sektionschef for Jernbanesikkerhed i Banedanmark Thomas Gram Rasmussen.

Ved Banedanmark er man langt fra færdig med at undersøge, hvordan det gik til, da 17-årige Daniel Buttrup Larsen i weekenden mistede livet, da han lidt over to natten til lørdag blev ramt af et godstog.

- Det er meget tragisk, det der er sket, og vi er i gang med at kigge på, om der er noget, der skal rettes op på fra vores side, fortæller sektionschef for Jernbanesikkerhed i Banedanmark Thomas Gram Rasmussen.

Banedanmark er derfor i løbende kontakt med politiet og har blandt andet efterspurgt optagelser fra DSB's overvågningskameraer på Odense Banegård Center. Selv har Banedanmark ingen kameraer i det område, hvor Daniel Buttrup Larsen blev fundet, og derfor kunne DSB's optagelser måske kaste lys over, hvordan gymnasieeleven kom ind på jernbaneterrænet.

Åben eller lukket?

En detalje, der stadig ikke er klarhed over, er lågen ind til jernbaneterrænet og sporene, hvor Daniel Buttrup Larsen blev fundet lørdag morgen. Var den lukket eller åben?

- Vi har endnu ikke fået bekræftet, om det var redningsmandskabet, der åbnede lågen lørdag formiddag, eller om den var åben allerede, siger Thomas Gram Rasmussen.

Og om lågen natten til lørdag var åben eller lukket er en vigtig detalje, da det kan være ad den vej, Daniel Buttrup Larsen kom ind på jernbaneterrænet.

- Men vi fortsætter vores faktaindsamling, for vi er naturligvis interesserede i om det kan have været en medvirkende årsag, siger Thomas Gram Rasmussen, som også håber, at Banedanmarks faktaindsamling vil hjælpe til opklaringen af, hvorfor Daniel Buttrup Larsens liv endte der ved spor 4 lidt over to lørdag morgen.

  • Byline

    Af:

    Digital redigerende og journalist på avisen Danmark, den fjerde sektion, der udkommer med samtlige 13 af Jysk Fynske Mediers dagblade. Producer på faste tv-formater som #sportfyn med Abildtrup & Rasmussen og Svane & Mylenberg. Redaktionel udvikler af sites såvel som indhold.

Mere om emnet

Se alle
5
Redegørelse om togulykke: 17-årig blev dræbt, da han forsøgte at krydse spor

Redegørelse om togulykke: 17-årig blev dræbt, da han forsøgte at krydse spor

Kirken var fyldt: Stor tilstrømning til Daniels begravelse

Kirken var fyldt: Stor tilstrømning til Daniels begravelse

2
Bedste ven: Vi holder en fest for dig, Daniel

Bedste ven: Vi holder en fest for dig, Daniel