Kendt fynsk erhvervsmand kan godt genkende meget af det, der foregår i tv-serien Bedrag fra virkelighedens verden. Selv om decideret svindel trods alt forekommer sjældent.

DR's tv-serie Bedrag om banditter i habitter er ikke så forfærdelig langt fra virkelighedens verden.

En af Fyns kendte erhvervsmænd, Clas Nylandsted Andersen, genkender i serien mange træk fra det erhvervsliv, han har tilbragt hele sit arbejdsliv i.

Se video: Bedrag tager udgangspunkt i virkeligheden

Men han slår samtidig fast, at det kun er i meget sjældne tilfælde, det går så galt, som det gør for Energreen og firmaets topdirektør, Alexander Sødergren, spillet af Nikolaj Lie Kaas.

- Der har jo været kæmpe svindelsager både her og i udlandet, og der er da mange hentydninger til kendte sager som Nordisk Fjer, Enron i USA og senest OW Bunker her i landet, siger Clas Nylandsted Andersen i et interview med Fyens Stiftstidende lørdag om tv-serien.

Se video: Nicky: Jeg vil gøre figuren mere mørk


- Næsten ligegyldigt hvilke eksempler, du fremdrager, så handler det altid om enten grådighed eller manglende evne til at stige stop, mens tid er, og inden det hele kører i grøften, fortsætter han.

Hvor er revisorerne?

Han undrer sig over, hvor revisorerne er henne i historien. For meget af det, der foregår i Bedrag, ville i det virkelige liv være blevet opdaget af firmaets revisorer.

Medmindre de er en del af svindelnumrene, og det har man også set eksempler på, også herhjemme.

Bud på en slutning

Men hvem er så den store skurk? Det har Clas Nylandsted Andersen sit private bud på:

- Jeg tror, bestyrelsesformanden (spillet af Waage Sandø, red.) er manden bag det hele, svenskeren er bare Nikolaj Lies Kaas' værktøj, som han har fået stillet til rådighed af andre. Det vil vise sig, at han ikke personligt har fået noget ud af det, han har bare været et instrument for andre med bestyrelsesformanden hr. Christensen som en central person, lyder buddet på en slutning fra Clas Nylandsted Andersen.

Se video: Nikolai Lie Kaas: Sander tror, han kan gå på vandet

I morgen klokken 21 ved vi, om det bud på slutningen er korrekt.

Og at Energreen og/eller hovedpersonerne overlever i en eller anden form, er der ingen tvivl om.

Optagelserne til ti nye afsnit er allerede i gang, og serien fortsætter til efteråret, oplyser DR's presseafdeling.

Læs hvad den erfarne fynske erhvervsmand Kurt Kielberg siger til serien på Mitfyn.dk (betalt indhold). Du kan se hele serien på DR.dk/tv.

  • kolofon billede

    Af:

    Redaktionschef for områderne aktualitet, samfund og erhverv i Fyens Stiftstidende. Skriver ledere og andre artikler.

Mere om emnet

Se alle
2
Virkelighedens "Bedrag"

Virkelighedens "Bedrag"

Bedrag-stjerne tager sit nye liv afslappet

Lie Kaas tager nødvendig pause