Bandeleder nægter lejemord


Bandeleder nægter lejemord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Topfigur i bandemiljø er tiltalt for at hyre polske lejemordere til drab på kriminelle rivaler. Nej, nej, han skulle bare sælge polakkerne biler, siger han.

En række møder mellem en kendt kriminel fra miljøet omkring Blågårds Plads i København og to tilrejsende polakker i sommeren 2006 fik i dag i byretten to meget forskellige udlægninger.

Ifølge anklager Lone Damgaard handlede møderne om, at den 35-årige A.B ville betale polakkerne penge for at likvidere flere rivaler i den kriminelle underverden, mens den tiltalte A.B havde en helt anden forklaring.

- Jeg skulle bare skaffe dem nogle store biler, som de ville køre til Polen og sælge, sagde han i retten og nægtede ethvert kendskab til talen om lejemord.

- Da jeg fik læst sigtelsen op, var jeg dybt rystet, sagde den korthårede mand, der generelt havde svært ved at huske, hvad der var gået for sig under møderne med de to polakker og en dansk/polsk mellemmand.

Det var polsk politi, der kontaktede de danske kolleger med oplysningerne om attentatplanerne. En polsk betjent havde infiltreret en kriminel organisation og på den måde blandt andet fundet ud af, at de polske lejemordere havde været i København for at forhandle med A.B. og hans medtiltalte 42-årige K.M.

De påståede lejemord på fem mænd i København blev aldrig til noget. Ifølge politiet fandt polakkerne ikke de udsete ofre og var i øvrigt utilfredse med betalingen.

Der er afsat 23 retsdage til sagen, der også omfatter anklager om flere grove overfald og afpresning.

Bandeleder nægter lejemord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce