Bandekrig og skyderi i gaderne får forældre til at vælge Nørrebro fra, når de køber lejligheder i København. Siden januar er boligpriserne faldet i bydelen.
Når poderne flyver fra reden og ud i den store verden, så er det ikke Nørrebro, der står øverst på ønskelisten, når forældrene skal punge ud til en lejlighed i hovedstaden. De mange skyderier i dele af Nørrebro i København får forældrene til at vende bydelen ryggen, når de skal købe bolig til børnene.

- Forældrene går uden om Nørrebro. De vil ikke have, at deres søn eller datter skal bo der. Det kan vi sagtens mærke, siger Jesper Wurtz, daglig leder af ejendomsmæglerkæden Base 1 på Nørrebro til Søndagsavisen.

Markedet for de typiske forældrekøbs-lejligheder har gennem længere tid været dårligere på Nørrebro end i resten af København. Men især siden bandekrigen brød ud i, er kvadratmeterpriserne på et- og toværelseslejligheder faldet markant mere på Nørrebro end i resten af byen. Det viser en ny undersøgelse, som hjemmesiden Boliga.dk har foretaget for Søndagsavisen.

Mens kvadratmeterprisen på et- og toværelseslejligheder er faldet 1,6 procent i de øvrige bydele siden januar, er prisen faldet med 4,5 procent på Nørrebro. Især i området omkring Blågårds Plads, Gartnergade og Rantzausgade er det svært at komme af med lejlighederne, fortæller Jesper Wurtz.

- Kunderne har bare ikke lyst til at se lejlighederne i de områder, fordi de er nervøse for skyderier og for, om de overhovedet kan sælge lejligheden igen, siger han.

Det har fået priserne til at rasle ned.

- Vi har lige sat en ned med 10 procent på Rantzausgade, og vi havde lige lavet en købsaftale i samme gade, der så efterfølgende blev annulleret, siger Jesper Wurtz