Bande-exit: Kommuner slås om regningen


Bande-exit: Kommuner slås om regningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem skal nu betale? Kassetænkning hindrer i nogle tilfælde en hurtig flytning af bandemedlem, som vil ud.

Kassetænkning kan i nogle tilfælde gøre det besværligt hurtigt at få et bandemedlem eller en rocker ud af miljøet.

Det sker, når bandemedlemmets hjemkommune og den kommune, som han skal flyttes til, strides om, hvem der skal betale.

Uenigheden gælder både flytteomkostningerne og de fremtidige omkostninger, som er forbundet med den person, som er i et exit-forløb.

Denne oplysning kan læses i en redegørelse fra Rigspolitiet, som Justitsministeriet netop har afleveret i et svar til Folketingets retsudvalg.

Her betegnes skænderiet mellem kommunerne som "en udfordring, når et truet bandemedlem skal flyttes akut til en ny kommune."

Ifølge den såkaldte rammemodel for exit-programmet kan bandemedlemmets hjemkommune ikke anvise ham til en bolig i en anden kommune.

Der er kun mulighed for, at kommunerne indgår frivillige aftaler om, at et bandemedlem tilbydes en ny bolig uden for sin oprindelige kommune.

Tilsyneladende er der forskel på, hvor effektivt politiets samarbejde med kommunerne er.

Det fungerer bedst de steder, hvor kommunen har én exit-ansvarlig medarbejder. Det er også en "stor fordel", hvis denne medarbejder har direkte adgang til en leder, som kan træffe beslutninger, fremgår det af redegørelsen fra Rigspolitiet.

Dette gør det muligt hurtigt at iværksætte tiltag, "også selv om dette kan medføre en udgift for kommunen", noterer Rigspolitiet.

Forleden kom det frem i Jyllands-Posten, at politiet har indgået aftaler med 15 personer om et farvel til de kriminelle miljøer.

Om tallet er stort eller lille, har været ivrigt diskuteret. I redegørelsen, som nu er offentliggjort, understreger Rigspolitiet, at kun en snæver kreds vil være motiveret til et exit.

Som oftest er rockere og bandemedlemmer dybt forankret i deres miljøer, og ikke kun kriminalitet binder dem sammen. Der er også stærke sociale bånd og æresbegreber.

Kommunernes Landsforening og Rigspolitiet er mandag indkaldt til møde i Justitsministeriet om, hvordan exit håndteres. Også økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) deltager i mødet.

Bande-exit: Kommuner slås om regningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce