Badeulykke: Tysk turist omkommer i skattejagt ved Als


Badeulykke: Tysk turist omkommer i skattejagt ved Als

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To tyske turister måtte reddes op af havet ved Als, da de under en skattejagt fik problemer. Den ene er død.

En 40-årig tysk turist er omkommet, efter at han sent tirsdag eftermiddag fik problemer, da han var ude at svømme ved Kegnæs syd for Als, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Manden ville svømme ud til en bøje i forbindelse med en skattejagt, men fik undervejs problemer. Det fik hans 44-årige kammerat til at svømme ud for at hjælpe ham, mens andre på stranden slog alarm.

Søværnets Operative Kommando rekvirerede en redningshelikopter og sendte også skibe til området.

Det lykkedes for helikopteren at finde den 44-årige, mens der ikke var spor af hans yngre kammerat. Helikopteren fløj derfor den bjærgede mand til Odense Universitetshospital, hvorefter den vendte tilbage og genoptog eftersøgningen.

En times tid efter, at den første var fundet, blev den 40-årige fundet livløs i vandet. Han blev i bevidstløs tilstand fløjet til Odense Universitetshospital, hvor lægerne tirsdag aften erklærede ham for død.

Mændene var del af et selskab på tre tyske familier, der er på ferie i Danmark.

- De benyttede så lejligheden til at deltage i en gps-skattejagt, der kaldes geocaching, fortæller vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Ole Aamann.

Skattejagten går ud på, at man får nogle koordinater, hvor der ligger en skat, som er gemt i en lille beholder. Så skal man ved hjælp af gps finde ud af, hvor den ligger. Når man tager skatten skal man lægge en ny i beholderen til den næste skattejæger.

- Skattene er ofte gemt på specielle steder som for eksempel i kirketårne, forklarer Ole Aamann.

- De to tyskere havde så fundet ud af, at der var en skat gemt ved en bøje i vandet. De havde et par dage diskuteret, hvordan de skulle få fat på den, og i dag (tirsdag, red) besluttede de så at svømme ud efter den, fortsætter han.

Badeulykke: Tysk turist omkommer i skattejagt ved Als

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce