Tidligere gruppeformand for SF vender tilbage til Folketinget efter længere tids sygemelding.

Presset i SF var så stort, at gruppeformand i SF Anne Baastrup i januar måtte sygemelde sig med stress. Nu føler det fynske folketingsmedlem sig så meget ovenpå, at hun forventer at vende tilbage, når Folketinget indleder arbejdet i oktober.

- Jeg glæder mig, men håber, at jeg aldrig kommer i en situation, som den jeg har været igennem. Det har været utroligt hårdt, siger hun om sit sammenbrud.

Kroppen sagde allerede fra i maj 2013, da hun besvimede i flyveren på vej til Færøerne.

- Jeg tog tre ugers ferie, men skulle dengang have lyttet mere til min krop og droslet ned, siger hun.

Når hun vender tilbage i Folketinget, bliver det ikke igen som gruppeformand. Den post har Pernille Vigsø Bagge, der også er socialordfører. Den post overtager Anne Baastrup til gengæld, og hun bliver også trafikordfører. Det ordførerskab bestrider Karsten Hønge for øjeblikket, men med Baastrups tilbagevenden til Folketinget må "Vikaren fra helvede" forlade Christiansborg for denne gang.

Han gled overraskende ud af Folketinget ved det seneste folketingsvalg, hvor han på Fyn blev slået af dengang mere upåagtede Annette Vilhelmsen fra Kerteminde og veteranen Anne Baastrup. Sidstnævnte forventer ikke at genopstille, og dermed kan Karsten Hønge og Annette Vilhelmsen komme til at slås om en plads i Folketinget, hvis Fyn kun får valgt én SF'er.

  • Bakkær_Birgit_(2015)_002

    Af:

    Politisk journalist samfundsredaktionen. Udover politik allround har jeg særligt fokus på de fynske kommuner, trafikpolitik og kirkeforhold og har stået bag kampagner som "Fyn under forvandling", "Velfærd-hvad vil du ofre?", den fynske kirkegang, demokratikampagnen "Fyn for folket", "Ved vejkanten" og kampagne om broafgiften på Storebælt. Baggrund: Jeg har været lokalredaktør på Fyns Amts Avis i Ringe, siden lokalredaktør Midtfyns-redaktionen Fyens Stiftstidende og siden 2010 samfundsredaktionen Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
Karsten Hønge: Alting har en ende

Karsten Hønge: Alting har en ende

Sender liveradio fra Brandts:Med Karsten Hønge som julemand

Sender liveradio fra Brandts:Med Karsten Hønge som julemand

Svane: SF-opgør er mere lige nu

Svane: SF-opgør er mere lige nu