Kort efter at Søminedepotet er blevet ryddet, melder gruppen bag besættelsen sig klar til ny demonstration.
Gruppen bag aktionen på Søminedepotet er klar til at arrangere en ny demonstration, efter at politiet har ryddet det tomme område.

Det siger talsmand for BZ Minen, Emil Vadhave.

- Vi arrangerer en ny demonstration og sørger for, at der kommer en masse mennesker. Vi har stadig den samme pointe om, at vi ikke kan acceptere så uacceptabel håndtering af en tom grund, siger han.

For at undgå at grunden igen bliver besat, tager politiet nu tage en snak med ejeren, Mogens de Linde, for at finde ud af, hvad der kan gøres for på sigt at sikre grunden.

Men Emil Vadhave forstår ikke, hvorfor det er så vigtigt for politiet at forsvare en tom grund. Han kalder derfor mandagens aktion for tragisk.

- Hele nærområdet har taget kontakt for at få området udnyttet til noget fornuftigt. Så jeg forstår ikke, hvad det er for en ret, man beskytter ved at gå ind på grunden, siger han og fortsætter:

- Så vi arbejder ufortrødent videre for at udnytte byens rum. Det indebærer, at områder ikke skal stå ubenyttet hen. Og i det her tilfælde mener jeg ikke, at ejeren har bidraget med noget.

Formålet med de unges aktion var ifølge aktivisterne at åbne Søminedepotet, som ejeren har ladet stå ubenyttet siden 2008. De unge ønsker at bruge området som et fristed, så længe det står tomt.

11 personer er blevet sigtet efter straffeloven efter politiet i dag har ryddet området, og de kan forvente en bøde på 1500 kroner.

Selve rydningen forløb ifølge politiet fredeligt, og der er nu gang i et større oprydningsarbejde.

Mere om emnet

Se alle

Ejer revser politiets Sømine-indsats

Ekspert: Klogt at vente med Sømine-rydning

Politiet rydder det besatte Søminedepot

Politiet rydder det besatte Søminedepot