Aviser: Ramponeret Løkke skal i gang med genopbygningen

Aviser: Ramponeret Løkke skal i gang med genopbygningen
Foto: POLFOTO/Peter Hove Olesen

Aviser: Ramponeret Løkke skal i gang med genopbygningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løkke har fejlet bravt som rollemodel, og han har skadet sig selv og sit parti, lyder vurderingen.

Lars Løkke Rasmussen (V) slap ganske godt fra søndagens pressemøde, men rejsesagen har slået nogle grimme buler i Venstre-formandens omdømme, og han skal nu i gang med at reparere sit forhold til vælgerne.

Sådan lyder vurderingen i flere toneangivende aviser efter den længe ventede presse-seance, hvor Løkke blandt andet sagde undskyld for sine luksuriøse flyrejser som formand for klimaorganisationen GGGI.

Børsen skriver, at Lars Løkke Rasmussen fremstår som et sjuskehoved med dårlig dømmekraft i omgangen med offentlige penge. Løkke har vist, at han selv er den største trussel mod en borgerlig valgsejr, lyder det.

- I politiske skandaler er det ikke nødvendigvis beløbene, der er afgørende. Rejsesagen handler om Lars Løkke Rasmussens personlige kvalifikationer som politisk leder, øverste administrative chef og rollemodel. Her fejler han bravt, skriver avisen.

Jyllands-Posten mener, at det langstrakte pressemøde må have været noget af det værste og ydmygende, som Løkke har været igennem i sin politiske karriere. Avisen mener, at han ligger, som han har redt.

- Lars Løkke Rasmussen har påført sig selv og sit parti en helt unødvendig skade ved sin lemfældige omgang med sine bilag. Tillid skal nu genopbygges, skriver Jyllands-Posten.

- Hans bilagsroderi er ikke klædeligt for hverken en tidligere eller eventuelt kommende statsminister. Han er selv ansvarlig for at overbevise danskerne om, at han ikke har en moralsk brist omkring livet på skatteydernes regning, lyder det.

Lars Løkke roses dog for at "tage tyren ved hornene" i rejsesagen, og avisen kalder pressemødet for et "fint, første skridt" for at komme ud af den selvskabte suppedas, han er havnet i.

Politiken mener, at det er for "alt for tidligt" at afskrive Lars Løkke, som "demonstrerede sin formidable politiske kampkraft" på pressemødet.

- Men sagen er ikke en, Lars Løkke bare kan lægge bag sig. Den bekræfter billedet af en toppolitiker, der arbejder efter devisen, at går den, så går den, lyder det.

Af mandagens aviser får Lars Løkke Rasmussen nok den blødeste medfart i Berlingskes lederspalter. Her står der, at Venstreformanden sled sig tilbage på benene og fortjener en "ny chance som oppositionsleder og statsministerkandidat".

- Hvis Lars Løkke holder fast i sin oprigtige beklagelse, og hvis han magter at møde vælgere og tillidsfolk lige så åbent og tålmodigt, som han mødte medierne i går, har han en fremtid som det borgerlige flertals leder, mener lederskribenten.

Aviser: Ramponeret Løkke skal i gang med genopbygningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce