To af de flygtninge fra Syrien, Fyens Stiftstidende har fulgt i serien "Folk vi har brug" skal i praktik

De første to aftaler om praktik for to af de ti flygtninge Fyens Stiftstidende har fulgt i serien "Folk vi har brug for", er på plads.

Adel Almahmoud skal følge undervisningen på Mulernes Legatskole, mens Yaser Al-Dammad i efteråret skal tage del i undervisningen på Odense Katedralskole to timer og ugen samtidig med, han begynder at studere på Syddansk Universitet.

Efter avisens jobmesse den 15. september er der også udsigt til, at flere af de 300 flygtninge, der deltog på messen, kan få en praktikplads og enkelte måske et ordinært job i en virksomhed, der matcher deres uddannelse og erfaring.

Først skal de nitten virksomheder, der deltog i messen, dog arbejde sig gennem den stak med ansøgninger, de fik med sig hjem fra messen. Præcis som de gør, når de kommer hjem fra andre jobmesser. En ansættelse kræver nemlig et længere forløb med samtaler og eventuel test af færdigheder.

De første samstemmende meldinger fra stort set alle virksomheder, der deltog på messen, var dog, at der i stakken var mellem to og tre velegnede kandidater til enten praktik eller job i deres virksomhed.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.

Mere om emnet

Se alle

Opgørelse: Syriske flygtninge er ikke bedre uddannet

Jobmesse prøver igen at hjælpe syriske flygtninge

Jobmesse prøver igen at hjælpe syriske flygtninge

Minister vil undersøge syreres uddannelse

Minister vil undersøge syreres uddannelse