Avis: Roj TV er stoppet


Avis: Roj TV er stoppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV-signalerne fra den omstridte kurdiske ROJ TV er angiveligt stoppet, skriver tyrkisk avis.

Den herboende kurdiske TV-station ROJ TV er holdt op med at sende, skriver den tyrkiske avis Hurriyet på sin hjemmeside. Ifølge avisen er det uvist, hvorfor ROJ TV er stoppet, men tyrkiske ejere af satellitantenner modtager angiveligt ikke længere et signal.

Tyrkiet har længe kritiseret Danmark for at ikke at forbyde TV-stationen, som anklages for at modtage penge fra kurdiske separatistbevægelse, Det Kurdiske Arbejderparti (PKK). Et parti som står på EU's terrorliste. Den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, udvandrede således i november 2005 fra et fælles pressemøde i København med daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i protest mod, at en journalist fra ROJ TV var mødt op i Statsministeriet. Også USA har lagt pres på den danske regering for at få den til at lukke stationen, der har adresse på H.C. Andersens Boulevard i København. Og senest truede striden om ROJ TV med at få Tyrkiet til at nedlægge veto mod Anders Fogh Rasmussen som NATO's generalsekretær.

Københavns Politi og Statsadvokaten for København undersøger for øjeblikket terroranklagerne mod ROJ TV. Anklager, som tv-stationen selv afviser.

Avis: Roj TV er stoppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce