Avis: Løkke fik både skattefrie diæter og betalt mad

Avis: Løkke fik både skattefrie diæter og betalt mad
Foto: POLFOTO/Peter Hove Olesen

Avis: Løkke fik både skattefrie diæter og betalt mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Løkke Rasmussen (V) har fået over 24.000 kroner i diætpenge fra GGGI, selvom Løkke ofte blev bespist.

På sine rejser for klimaorganisationen Global Green Growth, GGGI, har formanden Lars Løkke Rasmussen (V) flere gange både fået udbetalt daglige diæter til at købe mad, selvom han har spist frokost eller middage for GGGI's bistandskroner.

Det skriver Berlingske på baggrund af en gennemgang af Lars Løkkes mere end 200 siders bilag over udgifter til 15 rejser for klimaorganisationen.

Venstreformanden har sammenlagt fået 24.625 kroner udbetalt i skattefrie diæter. Men på de 28 rejsedage, har Lars Løkke minimum spist på GGGI's regning ved 13 frokoster og 16 middage.

Det får De Radikales udenrigsordfører, Rasmus Helveg Petersen, til at undre sig.

- Det er oplagt urimeligt at give diæter samt alle måltider. Det er langt mere attraktive regler for Løkke end de regler, som gælder i danske organisationer. Det er jo et niveau, der er så højt, så man ikke vil acceptere det i en dansk organisation, siger han til Berlingske.

Lars Løkke Rasmussen understregede på det maratonlange pressemøde søndag, at GGGI allerede er i gang med at ændre reglerne for diæter, så de minder om de danske regler.

Løkke oplyste også, at 4500 kroner for diæter ved en fejl, var blevet overført til ham. Han vil derfor betale beløbet tilbage, men det er uvist, om han vil betale det samlede diæt-beløb tilbage.

Der er ikke fremlagt bilag over, hvad diæterne er brugt til. Både De Radikale og SF, ser dog gerne, at Løkke lægger diætbilagene frem.

- Jeg synes, det vil klæde Løkke at redegøre for, hvad han har brugt sine diætpenge på, nu hvor det ikke fremgår af bilagene, siger SFs politiske ordfører, Jonas Dahl, til Berlingske.

Lars Løkke Rasmussen har typisk fået udbetalt mellem 600 og 870 kroner per overnatning.

Organisationerne Care og IBIS modtager begge danske bistandskroner, men her er diæterne til generalsekretærer kun på halvdelen af Lars Løkkes.

- Jeg har aldrig hørt noget lignende før, og jeg kan kun sige, at det ikke er noget, jeg kan genkende i den ngo-verden, som jeg kender til, siger Niels Tofte, generalsekretær i Care.

Selvom Lars Løkke har beklaget de dyre rejser, og at han lod sig fragte for længe på første klasse, så ser den såkaldte rejsesag ud til at smitte af på vælgernes holdning til Venstre.

I den første måling efter pressemødet får Venstre 25,2 procent af stemmerne, hvilket er en markant tilbagegang i forhold til måneden før.

Avis: Løkke fik både skattefrie diæter og betalt mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce