Avis: Friis Bach gav forkerte GGGI-oplysninger


Avis: Friis Bach gav forkerte GGGI-oplysninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritisk rapport om GGGI handlede også om danske bistandskroner, men blev pillet ud i engelsk oversættelse.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har tidligere hævdet ifølge Information, at en kritisk revisionsrapport om Global Green Growth Institute, GGGI, ikke handlede om danske bistandskroner til organisationen.

Men det gjorde den oprindelige rapport på koreansk, hvorefter en note er redigeret ud af den engelske oversættelse, skriver Information, der har fået den koreanske version oversat.

- Ifølge de dokumenter, GGGI har indleveret (...), var det førnævnte projekt ikke finansieret af den koreanske regering, men fra bidrag fra danske og andre landes bidrag, står der i en fodnote i den koreanske udgave, som Information har fået oversat.

I den fodnoteløse engelske version af rapporten, lavet af GGGI selv, står der intet om brugen af det danske bidrag.

I den oprindelige rapport stod der ellers, at projekter i Indonesien, Brasilien og Etiopien gennemført med danske bistandsmidler omgik reglerne.

Den koreanske rigsrevision, BAI, bekræfter overfor Information, at rapporten påpeger "defekter i forhold til gennemsigtighed" i dansk finansierede projekter.

Ministerens manglende oplysninger vækker kritik fra Dansk Folkepartis udviklingsordfører, Hans Kristian Skibby, da Danmark de sidste tre år har givet 90 millioner skattekroner til klimaorganisationen.

- Måske var ministeren og hans folk ikke opmærksomme på, hvad der rent faktisk stod, men det burde de have været, siger Hans Kristian Skibby til Information.

- Christian Friis Bach har selv forklaret, at han har været til møde i Seoul og hørt om kritikken, og der kunne han eller hans folk jo bare have spurgt, om det var noget, der vedrørte Danmark. Det handler jo om betydelige beløb, siger Hans Kristian Skibby.

Christian Friis Bach har over for flere medier hævdet, at rapporten ikke nævner noget om korruption med danske kroner. Ministeren vil dog ikke sige noget i sagen før et samråd om GGGI-sagen på Christiansborg onsdag.

Avis: Friis Bach gav forkerte GGGI-oplysninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce