Autister får fine karakterer i gymnasiet


Autister får fine karakterer i gymnasiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasieelever med den milde form for autisme Aspergers syndrom er fagligt på niveau med de øvrige elever. Men de har svært ved gruppearbejde, viser rapport.

Autister med Aspergers syndrom får ligeså gode karakterer i gymnasiet, som de øvrige elever.

Det viser en rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), der har lavet en delevaluering af tre forsøg i det almene gymnasium for elever med Aspergers syndrom - der er en mild form for autisme - på Høje-Taastrup Gymnasium og Paderup Gymnasium.

Det er især i fagene engelsk og matematik, at eleverne er dygtige, mens de har sværere ved dansk og tysk. I fag som historie, samfundsfag og fysik er der store individuelle forskelle fra elev til elev, viser rapporten.

De to gymnasier er de første steder i landet, hvor aspergere får mulighed for at gå på et helt almindeligt gymnasium, og tilbuddet glæder forældrene til aspergere og deres børn, viser rapporten.

- For min søn er det vigtigt, at han får lov at føle sig almindelig. At han ikke bare går rundt i sin ensomme boble og føler sig ualmindelig, siger en forælder til en elev på Høje-Taastrup Gymnasium.

Til gengæld viser rapporten også, at aspergere har svært ved at leve op til gymnasiets overfaglige krav om gruppearbejde og selvstændigt arbejde, og EVA konkluderer, at det næppe vil lykkes elevgruppen på noget tidspunkt.

- Det er lidt ligesom at få en person med et amputeret ben til at springe højdespring. Det er det samme handicap, vi taler om for unge med Asperger - de vil måske gerne, men kan ikke de her ting på samme måde som andre på grund af deres handicap, forklarer en forælder i rapporten.

EVA vil evaluere forsøgene igen i efteråret 2011, og her vil der være mere yderligere fokus på problemstillingen med de overfaglige mål.

Autister får fine karakterer i gymnasiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce