Helle Thorning-Schmidt vil erstatte EU-folkeafstemninger med parlamentariske vedtagelser. Socialdemokraternes EU-ordfører kalder det "et debatindlæg".
S-formand Helle Thorning-Schmidts forslag om at afskaffe folkeafstemninger om EU-traktater skal mest ses som "et debatindlæg". Det mener Socialdemokraternes europapolitiske ordfører, Svend Auken.

Han hæfter sig ved, at Thornings idé er et forslag på europæisk plan og ikke et forslag, der vil få særlige konsekvenser for Danmark.

- Det er i forhold til, om man skal lave en samlet ændring af EU, hvor man giver større vægt til folkeafstemninger om relevante emner. Det er et debatindlæg. Men det er ikke noget, der har betydning for Danmark, sagde Svend Auken på vej ind til et møde i Folketingets Europaudvalg.

Ritzau: Støtter du Helle Thorning-Schmidts forslag om at afskaffe folkeafstemninger, når det gælder EU-traktater?

- Nej, der er mig bekendt ikke foreslået nogen ændringer i de danske regler. Det eneste, jeg kan sige, er, at det giver stof til eftertanke, når en fjerdedel af nejsigerne i Irland begrunder det med, at det er for indviklet at finde ud af de detaljerede juridiske bestemmelser, siger Svend Auken.

Mere om emnet

Se alle

K: EU er ikke en fitness-klub

Pia K. angriber Thornings EU-forslag