Asylbørn på madkasse får hjælp


Asylbørn på madkasse får hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af de nærmeste dage får 53 børn af afviste asylansøgere hver et par hundrede kroner i hånden til at forsøde deres trængte tilværelse på landets asylcentre lidt. Det er Støttekredsen for flygtninge i fare, der har samlet pengene ind til børnene.

Sammen med deres forældre er børnene sat på den såkaldte madkasseordning, som betyder, at de i stedet for penge til mad og tøj får en papkasse med mad, toiletpapir og andre livsfornødenheder hver 14. dag. Ordningen skal motivere dem til at rejse hjem.

Siden indsamlingen startede den 1. juli, er indløbet ca. 11.000 kroner, som ubeskåret går til børnene og vil blive udbetalt kontant. Indsamlingen fortsætter foreløbig til november, siger talsrepræsentant for støttekredsen, Mona Ljungberg.

- Uden penge kan børnene intet. De kan ikke få en is eller en tur i biografen som andre børn. De får alt for ensidig kost. De får ikke noget nyt tøj, selv om børnene jo vokser, siger Mona Ljungberg.

En del af de afviste asylansøgere kan af forskellige årsager ikke bare tage tilbage til hjemlandet, og støttekredsen er forarget over, at regeringen forsøger at ramme forældrene ved at straffe deres børn.

- Børnene bliver straffet ved at fratage dem kost- og lommepenge og i stedet give dem en kasse med spaghetti, noget dybfrostkød og en dåse makrel. Det er svært for børnene, fordi de ser andre børn få lommepenge og penge til tøj. Børnene har jo ingen indflydelse på, om forældrene vil vende tilbage til hjemlandet. Desuden er børnene skræmt ved tanken om at skulle tilbage til et krigshærget land, siger Mona Ljungberg.

Støttekredsen for flygtninge i fare var også rundt på asylcentrene med penge ved juletid. Dengang fik 200 familier fra hovedsagelig Afghanistan, Irak og Kosovo hver 300 kroner.

I øjeblikket er omkring 630 afviste asylansøgere på den omstridte madkasseordning.

Resultatet af indsamlingen opdateres løbende på støttekredsens hjemmeside www.stoettekredsen.dk.

Asylbørn på madkasse får hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce