Astronaut-Andreas er igen på Jorden efter rumeventyr

Andreas Mogensen blev den første danske astronaut i rummet. Nu er han tilbage på jorden.

Astronaut-Andreas er igen på Jorden efter rumeventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter ti dage i rummet har Andreas Mogensen igen fast grund under fødderne. Han er landet i Kasakhstan.

Den første dansker i rummet, Andreas Mogensen, er kommet sikkert retur til Jorden. Han landede i Kasakhstan kort før klokken 03 natten til lørdag dansk tid.

Helikoptere og køretøjer fra Den Europæiske Rumfartsorganisation, ESA, modtog Andreas Mogensen og hans kolleger Gennadij Padalka og Aidyn Aimbetov efter ankomsten til Jorden.

De tre rumeventyrere blev hjulpet ud af rumkapslen efter at have fået en melding fra ESA om, at alt var i orden. 13 minutter efter landingen kunne de igen indånde luften på Jorden.

Andreas Mogensen forlod Den Internationale Rumstation, ISS, i rumfartøjet Sojus fredag klokken 23.30 dansk tid.

Inden Sojus-besætningen kunne mærke fast grund under fødderne, skulle den først ud på en hæsblæsende rejse på knap fire timer gennem rummet og Jordens atmosfære.

Alt forløb dog planmæssigt, lyder det fra ESA.

De tre besætningsmedlemmer landede klokken 02.51 - ét minut tidligere end planlagt - på en slette i Kasakhstan.

Selvom opholdet på rumstationen blev forkortet med to dage, nåede Andreas Mogensen at fuldføre alle sine eksperimenter om bord.

Kun enkelte af eksperimenterne er blevet gennemført på forkortet tid. Derudover er alt forløbet efter den oprindelige tidsplan.

I alt har Andreas Mogensen på ISS gennemført 15 forskellige eksperimenter, blandt andet det såkaldte Mares-forsøg, der har til formål at undersøge, hvordan hans muskler fungerer i rummet.

Han har også testet en speciel dragt, der efter planen skal være med til at afhjælpe rygproblemer for astronauter, der vender hjem fra en tur i rummet.

Andreas Mogensen har i løbet af sin mission været særdeles aktiv på både Facebook og Twitter, og han har flere gange offentliggjort billeder og opdateringer fra rumskibet.

Blandt andet har han taget billeder af lysfænomenet nordlys set fra ISS.

Astronaut-Andreas er igen på Jorden efter rumeventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce