Astrid Krag: Kræftpatienter må kontrollere sig selv


Astrid Krag: Kræftpatienter må kontrollere sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsministeren vil stoppe fast kontrol af tidligere kræftsyge. Fremover skal nogle tjekke sig selv.

Det er spild af ressourcer, når tidligere kræftpatienter år efter år går til kontrol for at finde ud af, om sygdommen er vendt tilbage.

Det mener sundhedsminister Astrid Krag (SF), der fredag lancerer en ny kurs for kræftområdet Den indebærer blandt andet, at der skal skrues ned for de rutinemæssige kontroller, skriver Jyllands-Posten.

- Det kan godt være, at de automatiserede kontroller giver en tryghed, men det er en falsk tryghed i den udstrækning, at der ikke er dokumentation for, at de virker, siger Astrid Krag til avisen.

I stedet skal nogle patienter fremover gå til kontrol ved deres praktiserende læge, andre ved en sygeplejerske, nogen skal kontrollere sig selv, og andre skal fortsætte ved specialisterne på sygehuset.

- På den måde kan vi frigøre nogle ressourcer til at opspore og behandle kræft i stedet for at lave kontroller, siger sundhedsministeren.

Danske Regioner bakker op om ministerens nye kræftkurs, og det samme gør formanden for Kræftens Bekæmpelse.

- Udenlandske undersøgelser tyder på, at vi kan reducere noget af kontrollen og flytte noget af den ud til egen læge, uden at det gør patientens mulighed for overlevelse mindre og uden at tabe tryghed hos patienter, siger Frede Olesen til Jyllands-Posten.

Dansk Brystkræft Organisation undrer sig dog over de nye tiltag på kræftområdet.

- Mange vil føle en utryghed, hvis de bliver overladt til sig selv. Enhver, som er blevet opereret for kræft, er jo bange for, at sygdommen kommer igen, siger formand Randi Krogsgaard til Jyllands-Posten.

Astrid Krag: Kræftpatienter må kontrollere sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce