Asmaa: Det er et beskidt forsøg på karaktermord


Asmaa: Det er et beskidt forsøg på karaktermord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kontroversielle muslimske spidskandidat hos Enhedslisten, fynske Asmaa Abdol-Hamid, tager afstand til angreb fra SF'eren Karsten Hønge

FYN: En af spidskandidaterne hos Enhedslisten, fynske Asmaa Abdol-Hamid, der er muslim og bærer tørklæde, har kun et skuldertræk til overs for, at en anden fynsk folketingskandidat, SF'eren Karsten Hønge, i barske toner kalder hende en »bagstræberisk fundamentalist«.

- Det er et beskidt forsøg på et karaktermord, men det er ikke klogt at rette et så voldsomt angreb uden saglig dokumentation, siger Asmaa Abdol-Hamid.

Karsten Hønge kom med sit voldsomme udfald i Fyns Amts Avis i tirsdags. Han melder så kraftigt ud, blandt andet ved at kalde Enhedslistens opstilling af Asmaa Abdol-Hamid for et »forræderi mod venstrefløjens værdimæssige grundlag«, fordi han frygter, at Enhedslisten med hende som spidskandidat mister stemmer og risikerer at ryge ud af Folketinget - og dermed sikrer den borgerlige VK-regering endnu en valgperiode for bordenden i dansk politik.

Kæmper for politisk liv

Også internt i Enhedslisten kæmper Asmaa Abdol-Hamid for sit politiske liv. Hun er nemlig i stor risiko for at blive degraderet til at spille en sekundær rolle på partilisten, fordi hovedbestyrelsen har besluttet at holde en ny urafstemning og et ekstraordinært årsmøde i november om folketingskandidaternes indplacering. Men hun står ikke alene i det rød-grønne venstrefløjsparti. En støttegruppe har stiftet »Netværket til Asmaa Abdol-Hamids genvalg«.

Som troende muslim bærer hun tørklæde, og hun vil ikke give hånd til mænd. Hun har heller ikke klart taget afstand fra dødsstraf. Med den facon er og bliver hun en kontroversiel person for et politisk korrekt venstrefløjsparti som Enhedslisten.

Den interne uro i Enhedslisten tager Asmaa Abdol-Hamid oppe fra og ned, men hvad angår det hårde angreb fra Karsten Hønge, siger hun:

- Det er usagligt, det han siger, men det kommer til at falde tilbage på ham selv. Jeg ved, at Karsten Hønge er rigtig bange for mennesker, der tænker og er anderledes end ham selv. Vi har tit været oppe at diskutere, forklarer Asmaa Abdol-Hamid.

Uklogt, usagligt angreb

Hun har meget svært ved at tage alvorligt, at Karsten Hønge kalder hende en »bagstræberisk fundamentalist«.

- Han kommer med en voldsom anklage. Jeg savner baggrund for hans argumenter, og jeg mener, at SF har et problem, når han udtaler sig, som han gør. Men det er ikke overraskende for mig, for han har tidligere været ude efter mig, siger Asmaa Abdol-Hamid.

- Så jeg trækker lidt på skulderen af det. Hvis Karsten Hønge mener, at han skal udelukke andre mennesker fra at deltage, er det ikke godt for debatten og demokratiet. Alle mennesker har adgang til demokratiet uanset race eller religion. Jeg ville aldrig ekskludere andre fra at deltage og diskutere i demokratiet. Men hvad det angår, har Karsten Hønge et stort problem.

Asmaa: Det er et beskidt forsøg på karaktermord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce