Arbejdsgivere bør tage ansvar for sundhed


Arbejdsgivere bør tage ansvar for sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når danskerne er stressede, for fede eller ryger og drikker for meget forventer de, at arbejdsgiveren tager affære.

Når danskerne er stressede, for fede eller ryger og drikker for meget - så forventer de, at arbejdsgiveren tager affære.

Danskerne oplever nemlig ikke længere deres fysiske og psykiske helbred udelukkende som et privat anliggende - i stedet forventer de, at arbejdsgiverne gør en aktiv indsats for sundheden. Det viser svarerne i en undersøgelse Capacent Epinion har foretaget for PFA Pension.

I en repræsentativ rundspørge blandt næsten 1200 danskere forventer 86 procent, at arbejdsgiveren gør en aktiv indsats for at nedbringe medarbejdernes sygefravær.

93 procent mener, at arbejdsgiveren skal hjælpe med at nedsætte medarbejdernes stressniveau, men omkring halvdelen mener ligeledes, at arbejdsgiveren bør påtage sig en del af ansvaret for bekæmpelse af overvægt, rygestop, mere motion og sundere kost blandt medarbejderne.

Hele 80 procent mener, at det er på sin plads med hjælp mod depressioner, mens 69 procent mener, at arbejdsgiveren skal hjælpe medarbejdere med stofproblemer til at nedsætte deres forbrug - også uden for arbejdstiden.

Holdningen hænger sammen med, at grænserne mellem privat- og arbejdsliv er blevet mere flydende, siger Lars Ellehave-Andersen, direktør hos PFA Pension.

Opmærksom ledelse

- De fleste arbejdspladser har i dag forskellige sundhedstilbud til medarbejderne. Men i takt med at skellet mellem privatliv og arbejdsliv er blevet mere udvisket, så forventer medarbejderne mere end en god madordning. De forventer en meget opmærksom ledelse, siger han.

Hos PFA mærker man, at det godt kan betale sig for arbejdsgiverne at gøre en indsats for at nedsætte sygefraværet blandt medarbejderne.

- Vi oplever, at vores kunder ønsker hjælp til sundhedspolitikker og til at nedbringe sygefraværet. Hvor pension tidligere hovedsageligt var forbundet med at forlade arbejdsmarkedet, så bliver vi nu også bedt om at hjælpe til at identificere stress og gribe hurtigt ind, så man kan fastholde folk på arbejdsmarkedet, siger Lars Ellehave-Andersen. (ritzau)

Arbejdsgivere bør tage ansvar for sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce