April styrer mod varmerekord


April styrer mod varmerekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aprilvejret har været usædvanligt flot og er på vej til at slå alle rekorder. Der er udsigt til både en varme- og en solskinsrekord.

Hvis den flotte vejrudsigt for de kommende tre dage ellers holder stik, så vil april 2009 gå over i historien som den varmeste april måned, der nogensinde er blevet målt i Danmark. Det oplyser DMI.

Mandag gjorde meteorolog Lone Seir Carstensen og klimatolog Mikael Scharling foreløbig status aprilvejret, og med yderligere to lune og solrige dage i weekenden, er vi nu tæt på nye danske rekorder for solskin og varme.

- Til og med søndag ligger den gennemsnitlige temperatur for måneden på 9,0 grader og rekorden er 9,3 grader. Det kan lyde som et stort forspring til den gamle rekord, men faktisk skal gennemsnittet de sidste fire dage af april blot være 11,6 grader, før vi samlet ender på 9,4 og dermed sætter ny rekord, fortæller Lone Seir Carstensen, der til daglig leder DMI's Data-og Klimainformation.

Vejrudsigten frem mod 1. maj byder på dagtemperaturer på over 20 grader om dagen og nattemperaturer, der ikke kommer under fem grader. Hvis det holder, vil rekorden være en realitet om fire dage.

Den højeste temperatur, der nogensinde er målt i april, er 28,6 grader i 1993. Vejrudsigten tyder ikke på, at den rekord bliver slået i år. Men muligheden for en solrekord er fortsat i høj grad til stede. Mikael Scharling har regnet lidt på tallene og melder, at vi blot mangler 22 soltimer for at sætte ny rekord med 263 timer i april.

- 22 timer på fire dage er fem en halv time om dagen fra mandag til torsdag. Det tror jeg godt, vejret kan levere, vurderer klimatologen.

Den gamle solrekord på 262 timer fra 1974, mens varmerekorden kun er to år gammel. Varmerekorderne for 10 af de 12 måneder er sat fra 1990 og senere. Maj og juni skiller sig ud med ældgamle varmerekorder, der begge er fra 1889.

April styrer mod varmerekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce