Apoteker vil ikke i priskrig

Puol Anker Nielsen, apoteker på apotek Ørnen i Odense: - Vi må konkurrere på vores kompetence.
Foto: Anders Brohus

Apoteker vil ikke i priskrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med liberaliseringen af håndkøbsmedicin-salget har apotekerne fået konkurrence når det gælder salg af blandt andet hovedpinepiller, rygeafvænningsmidler og allergimedicin.

Men apoteker Poul Anker Nielsen fra apotek Ørnen i Vestergade i Odense, der samtidig er formand for Industri- og Handelskammeret, har ikke i sinde at gå i priskrig med varehuse og supermarkeder.

Lille del af omsætning

- Hvis vi går ind og sætter prisen ned på den type medicin, så er det penge vi skal finde andre steder. For eksempel ved at sætte prisen op på medicin til virkeligt syge mennesker, siger Poul Anker Nielsen. Han anslår, at den type varer, der nu kan købes en masse andre steder end på apoteket, udgør tre-fire procent af hans omsætning.

- Hvis vi overhovedet skal konkurrere, skal det være på vores kompetence. Vi kan slå op i og læse lægemiddelkataloget ordentligt. Vi er opmærksomme på bivirkninger og lægemidler, der ikke må kombineres, siger Poul Anker Nielsen.

Pristjek

Allerede i går formiddag kunne hans ansatte mærke, at de ikke længere var alene om at sælge medicin.

Kunder ringede til apoteket for at tjekke priser.

I Storbritanien mistede apotekerne deres monopol i maj sidste år, og siden er briternes medicinforbrug steget.

Poul Anker Nielsen tror heller ikke, at forbrugerne bare flytter nogle af deres køb over i supermarkedet eller varehuset.

- Jeg tror det vil blive meget impulskøb. Når man alligevel er i butikken, siger han.

- Men jeg tror stadig folk vil komme her for de gode råd første gang de skal købe et produkt. Så får de glæde af vores kompetence og derefter køber de så nok produktet, hvor det er billigst, siger Poul Anker Nielsen fra apotek Ørnen, der er Fyns eneste døgnåbne vagtapotek.

Apoteker vil ikke i priskrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce