Antallet af fede danskere falder


Antallet af fede danskere falder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere indser, at overvægt kan være livstruende. Antallet af overvægtige falder. Dog er halvdelen af alle mænd og hver tredje kvinde stadig for tyk.

I årevis har vi kun hørt, at antallet af overvægtige og fede går én vej - opad. Men nu ser danskernes kollektive vægtstigning ud til at være vendt, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

I løbet af seks år er antallet af overvægtige faldet med tre-fire procent. Det viser en stor undersøgelse af 8000 borgere fra hovedstadens vestegnskommuner. Undersøgelsens leder, professor Torben Jørgensen fra Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, ser en klar tendens.

- Fedmekurven er efter 30 års stigning tilsyneladende knækket. Vi kan se, at det gælder alle de undersøgte aldersgrupper og begge køn, og jeg er overbevist om, at faldet gælder for hele landet, siger Torben Jørgensen.

Han mener, at forklaringen er, at danskerne efter 5-10 års kampagner begynder at erkende, at usund levevis og for mange kilo på sidebenene er vejen til livsstilssygdomme og for tidlig død.

Tallene er godt nyt for sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K).

- Jeg kan kun være glad, hvis flere er blevet mere bevidste og tager større ansvar for deres egen sundhed. Men jeg vil se udviklingen over en længere årrække. Vi har stadig et massivt problem med fedme og livsstilssygdomme, som vi kommer til at gøre endnu mere ved i fremtiden, siger han.

Undersøgelsen fra Vestegnen viser da også, at halvdelen af mændene og 30 procent af kvinderne fortsat er overvægtige eller fede, og at sundheden stadig halter mest blandt de dårligst uddannede.

Antallet af fede danskere falder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce