Antallet af asylansøgere faldt kraftigt sidste år

EU-Kommissionen har tilladt Danmark at forlænge grænsekontrollen frem til maj, hvilket Danmark vil gøre brug af.

Antallet af asylansøgere faldt kraftigt sidste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilstrømningen af asylansøgere sidste år var langt mindre end forventet. De fleste kom fra Syrien.

6235 personer søgte om asyl i Danmark i 2016, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er et kraftigt fald i forhold til året før, hvor tallet var 21.000.

På baggrund af den store tilstrømning i 2015 forventede den daværende Venstre-regering ved begyndelse af 2016 25.000 asylansøgere i årets løb. Det tal blev siden nedjusteret til 7500.

De fleste asylansøgere sidste år kom fra Syrien. Helt præcist søgte 1251 syriske statsborgere asyl i Danmark. I 2015 var det tal på 8608.

Tallene fra Danmarks Statistik viser også, at der blev givet godt 80.000 opholdstilladelser sidste år. Opholdstilladelser til asyl dækker 9 procent og familiesammenføring 10 procent.

Igen er det syrere, der ligger helt i top med 8405 opholdstilladelser. 63 procent af syrerne fik en opholdstilladelse til asyl, og 35 procent fik tilladelse til familiesammenføring.

De syriske statsborgere skiller sig ud fra de andre befolkningsgrupper, som også ligger højt i statistikken. Her har de fleste fået opholdstilladelse på grund af arbejde eller uddannelse.

Det gælder blandt andet personer fra Rumænien, Polen og Indien.

4. januar sidste år indførte Danmark en midlertidig grænsekontrol, der siden er blevet forlænget ad flere omgange, senest frem til 12. maj i år.

Om grænsekontrollen er årsag til, at antallet af asylansøgere er dykket, er et omstridt spørgsmål. Der er nemlig sket flere andre ændringer i det seneste år, som kan have påvirket antallet af asylansøgere.

Blandt andet er den tidligere meget benyttede Balkan-rute, som mange flygtninge rejste ad, lukket.

Og EU har indgået en aftale med Tyrkiet, der skal bremse flygtninge og migranter, der forsøger at sejle fra Tyrkiet til Grækenland.

Derudover har de danske politikere strammet udlændingepolitikken ad flere omgange.

Antallet af asylansøgere faldt kraftigt sidste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce