Ansættelse af Per Larsen møder skepsis

Københavns Politis afgående chefpolitiinspektør, Per Larsen, er blevet ansat af overborgmester Frank Jensen (S) som særlig rådgiver om bandekriminalitet.
Foto: polfoto

Ansættelse af Per Larsen møder skepsis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialborgmester Mikkel Warming er skepsis overfor Per Larsens nye rolle som banderådgiver i Københavns Kommune. Drop polititænkningen, lyder rådet.

Det er ikke alle på Københavns Rådhus, der klapper i hænderne over, at afgående chefpolitiinspektør Per Larsen skal fungere som særlig rådgiver i kampen mod bandekriminalitet.

Selv om "alle gode kræfter er velkommen", beder Enhedslistens socialborgmester, Mikkel Warming, Per Larsen om at droppe politimentaliteten i sit nye hverv.

- Alle gode kræfter er velkommen, men politiarbejde og socialt forebyggende arbejde er langt fra det samme. Derfor håber jeg ikke, at han tager polititænkningen og politimetoderne med, siger Warming og uddyber:

- Kriminalitetsforebyggelse og socialt arbejde handler ikke om tvang, men om at skabe engagement i den forandring, der skal ske. Man skal kunne samarbejde med de unge, børn og familier, det drejer sig om. Ellers bliver de ikke motiveret for at komme væk fra den glidebane, de er ude i.

Derfor har Mikkel Warming følgende råd til den afgående politiinspektør, der fra 1. februar skal tjene kommunen:

- Han skal ikke bare hænge politiuniformen, når han stopper på Politigården. Han skal også hænge polititænkningen.

Ansættelse af Per Larsen møder skepsis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce