Anklager kræver fængsel på livstid for Café Louise-drab


Anklager kræver fængsel på livstid for Café Louise-drab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 29-årig er skyldig i drab på familiefar ved Cafe Louise, og anklageren kræver fængsel på livstid.

16 års fængsel til en 29-årig mand er ikke nok for drabet på den 38-årige familiefar William Qurshie fra Ghana sidste år på Cafe Louise i København og tre andre drabsforsøg samme september morgen under et værtshusslagsmål.

Det mener anklager Andreas Emil Christensen fra Københavns Politi, som derfor kræver den 29-årige mand idømt fængsel på livstid.

- Der er kun to realistiske alternativer. Enten 16 års fængsel eller fængsel på livstid, og der mener jeg, at han (den 29-årige, red.) skal have fængsel på livstid, siger anklager Andreas Emil Christensen under sin strafprocedure i Københavns Byret tirsdag.

Anklageren har regnet ud, at hvis hver episode, som den 29-årige er kendt skyldig for, blev udregnet individuelt, så skulle den 29-årige have 30 års fængsel.

En 28-årig mand blev frikendt for drabet tidligere tirsdag, men han er kendt skyldig i to drabsforsøg, grov vold og vold under værtshusslagsmålet.

Det takserer anklageren til 9 til 10 års fængsel. Samtidig kræver Andreas Emil Christensen den 28-årige udvist for bestandigt, da han i forvejen ikke må opholde sig i Danmark på grund af tidligere domme.

- Det, der sker på Cafeen, er mere end en banal hævnaktion, fordi de tiltalte ikke går efter konkrete personer, som har været involveret i episoden inde på Cafeen. De overfald foran caféen sker på grund af ofrenes afrikanske oprindelse, siger anklageren.

En tredje mand på 32 år - den 29-åriges storebror - er kendt skyldig i to episoder af vold, og blev dermed frikendt for to drabsforsøg. Han skal ifølge anklageren have en straf talt i måneder.

Familiefaren William Qurshie blev en tidlig morgen 15. september sidste år stukket en gang i hjertet ved Cafe Louise på Nørrebro, mens han havde en øl i den ene hånd og sin cykel i den anden.

Drabet var den tragiske ende på et værtshusslagsmål, der bølgede frem og tilbage både inde på selve værtshuset og udenfor. Der blev både brugt knive, slagvåben og knuste flasker.

Senere tirsdag skal forsvarerne argumentere for, hvilken straf de mener, de tre mænd skal have. Dommen falder senere tirsdag i byretten.

Anklager kræver fængsel på livstid for Café Louise-drab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce