Anklager: Ni år for drab på mor


Anklager: Ni år for drab på mor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årig datter bør ifølge anklager slippe billigere end normalt for drab på sin mor på grund af sin unge alder.

En 16-årig pige bør straffes med mindst ni års fængsel for at have dræbt sin mor. Det fortæller anklager Karina Skou, som mandag formiddag har afsluttet sin procedure omkring strafudmålingen ved Retten i Hjørring.

- Jeg har procederet for ni til ti års fængsel. Udgangspunktet for drab er tolv års fængsel, men på grund af hendes alder, mener jeg, at straffen bør være lavere, siger Karina Skou til Ritzau.

Pigens 29-årige ven, der også er kendt skyldig i drabet, bør imidlertid have en højere straf. Karina Skou har ved mandagens retsmøde forlangt, at manden skal sendes 14 år bag tremmer og udvises af Danmark.

Retten i Hjørring kendte i sidste uge de to skyldige i drabet på den 16-åriges mor, en 40-årig kvinde.

Moren blev dræbt 8. oktober i fjor af adskillige knivstik, mens hun lå og sov i sin seng i hjemmet i Kvissel i Nordjylland.

Et enigt nævningeting begrundede blandt andet afgørelsen af skyldsspørgsmålet med, at den dengang 15-årige pige i et 112-opkald foregav at give moren hjertemassage i soveværelset på første sal.

- Please skynd jer, please skynd jer. Der er blod over det hele. Det er blod ud over det hele, sagde den grædende pige i telefonen. I virkeligheden befandt hun sig i husets atelier i stueetagen.

Ydermere lagde retten vægt på, at de to under tidligere afhøringer og i retten har afgivet skiftende og til tider utroværdige forklaringer.

Manden erkendte inden retssagen at have begået drabet, men under afhøringen af ham i retten nægtede han sig skyldig. Han forklarede, at han kun havde erkendt på grund af frygt for repressalier fra en bande.

Karina Skou siger til Ritzau, at den 29-årige mand, der er irakisk statsborger, efter hendes opfattelse bør have en højere straf end de 12 års fængsel, som et drab normalt udløser.

- Det har jeg begrundet i en række skærpende omstændigheder, blandt andet at drabet er begået i forening mod et værgeløst offer, som lå og sov i sit hjem, siger hun.

Anklager: Ni år for drab på mor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce