Flere indsatte i Hillerød Arrest hjalp kvindelig fængselsfunktionær, da hun blev overfaldet og forsøgt bedøvet af mistænkt narkohandler.
En af de to polske mænd i en stor nordsjællandsk narkosag anklages også for et overfald på en kvindelig fængselsfunktionær.

I Hillerød Arrest tog manden fat i nakken på kvinden i Hillerød Arrest, holdt en klud med bedøvende væske for hendes mund og næse og skubbede hende omkuld, lyder det i anklageskriftet.

Overfaldet skete om aftenen den 6. juli, og det skete, fordi den varetægtsfængslede ville flygte.

Men flugten blev ikke til noget. Andre indsatte i arresthuset afbrød polakkens overfald på kvinden, lyder det i Nordsjællands Politis beskrivelse af episoden.

Som reaktion blev manden flyttet til en særlig arrest for såkaldt negativt stærke fanger på Politigården i København. Her blev han dagen efter afsløret i besiddelse af en mobiltelefon, hedder det i anklageskriftet.

De strafmæssigt tungeste forhold i sagen drejer sig dog om narkotika i store mængder.

Tiltalen drejer sig om, at han sammen med en landsmand i en ejendom i Helsinge ompakkede og fortyndede amfetamin og kokain. Næsten 38 kilo hård narkotika er omtalt i to punkter i tiltalen, og desuden påstår anklagemyndigheden, at duoen var ved at forberede fortynding af yderligere 66 kilo.

Manden nægter sig skyldig.