Anker Jørgensen var en mand fra folkets midte. Dem er der brug for flere af i dansk politik anno 2016, mener Odense-borgmester Anker Boye.

Hvis man kigger ned over listen af folketingsmedlemmer, findes der ikke nok som Anker Jørgensen, der kom fra det arbejdende folk. Det mener Odense-borgmester Anker Boye (S), der først for alvor trådte ind på den politiske scene, efter at hans socialdemokratiske kollega og navnebror var trådt ned fra den igen.

- Han var jo på sin vis den sidste gamle socialdemokrat. En mand fra folkets midte. Det er jo noget af det mest sympatiske ved vores demokrati, men hvis man kigger på dagens folketing er det ikke en spejling af folket. Der er ikke mange, der har haft et ganske almindeligt arbejde. Mange kommer direkte fra deres studier og bliver så fuldtidspolitikere. Det er en demokratisk udfordring. Det gør, at politikerne får mindre legitimitet i befolkningen, siger Anker Boye.

Han mener, at Anker Jørgensen formåede at holde sammen på Danmark i en svær tid med økonomiske kriser.

- Jeg husker selv, hvordan vi lige akkurat nåede at købe hus, før det hele gik amok. Det var en turbulent og vanskelig tid. Ikke kun i Danmark, men også internationalt. Og som mange andre statsministre blev han udsat for den kritiske presse, der går til dem, der sidder på magten. Men han formåede at holde sammen på Danmark i en svær tid.

Får et godt eftermæle

Anker Boye, der selv har erklæret, at han ikke genopstiller, mener, at Anker Jørgensens ry allerede er blevet bedre over de senere år og at hans eftermæle vil blive endnu bedre fremadrettet.

- Personligt synes jeg, at det har været dejligt at se, hvordan Anker Jørgensen blev mere og mere afholdt og også respekteret i sine senere år. Det tror jeg også, var dejligt for ham at opleve. Hvis du kigger på Anders Fogh Rasmussen, var han en meget stærkt statsminister, der efterfølgende har fået kritik for at være for teknokratisk og styret. Med Anker Jørgensen er det omvendt.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.